preloader
Abdominoplastia, operația care îți oferă un abdomen plat

Abdominoplastia, operația care îți oferă un abdomen plat

Abdominoplastia, operația care îți oferă un abdomen plat

Abdominoplastia este intervenția de chirurgie estetică prin care se îndepărtează excesul de piele și de țesut adipos care are un aspect lăsat, încrețit, adesea atât de mult încât pare să atârne chiar peste organele genitale externe. Această intervenție poate avea rolul, acolo unde este cazul, de a întări și aplatiza zona abdomenului și este indicată persoanelor care se confruntă cu exces de piele și țesut adipos și musculatură slăbită (slăbire generată de pierderea bruscă a unui număr mare de kilograme), fie persoanelor care au trecut printr-o intervenție de gastric sleeve, dar mai ales celor care au astfel de caracteristici în urma unei sarcini sau a sarcinilor multiple. Această operație face parte din intervențiile de tipul mommy makeover, sarcinile putând genera astfel de „probleme”, exces de piele care nu se mai retrage, dehiscența musculaturii abdominale, apariția vergeturilor, operația remodelând toată zona abdominală și eliminând inclusiv cicatricile lăsate de cezariană.

Abdominoplastia poate fi necesară indiferent de vârstă. Chiar și persoanele tinere care au trecut prin schimbări masive de greutate pot suferi de laxitate cutanată, pielea fiind lipsită de elasticitate, ceea ce face ca abdomenul să nu mai revină la forma lui plată și nici musculatura să nu mai redevină tare, indiferent de diete, stil alimentar, exerciții fizice sau diverse terapii de remodelare corporală. Desigur, aceste lucruri merg foarte bine în completarea intervenției de abdominoplastie.

Abdominoplastia are o mulțime de avantaje și este necesară atunci când abdomenul lăsat devine un complex. Cu ajutorul abdominoplastiei reușim să eliminăm excesul tegumentar și adipos, să aplatizăm musculatura abdominală și să o întărim, să eliminăm vergeturile din etajul inferior al abdomenului și cicatricile post-cezariană. Odată cu această operație ombilicul este repoziționat, iar regiunea pubiană este remodelată. Deși rezultatul abdominoplastiei este, cel mai des, unul satisfăcător, acesta vine însoțit și de o parte considerată mai puțin estetică, cicatricea din zona abdominală. Din fericire, incizia este plasată astfel încât să poată fi acoperită cu ușurință, iar în timp se estompează.

Pentru un rezultat mai bun al abdominoplastiei, aceasta este adesea combinată cu liposucția sau lipoaspirația, făcută în cadrul aceleiași intervenții. Lipoaspirația ajută la remodelarea conturului corpului, scăpând pacientul de „colăceii” din jurul abdomenului prin extragerea surplusului adipos cu ajutorul unor canule fine, conectate la un sistem vacumatic. În cazul în care se optează pentru combinarea celor două intervenții, primul pas este lipoaspirația, pentru a elimina excesul de grăsime, urmată de abdominoplastie. În cazuri selectate și la indicația chirurgului specialist, intervenția de lipoaspirație și de abdominoplastie merită să fie i efectuate împreună.

Fiind vorba despre o intervenție chirurgicală, abdominoplastia, ca și lipoaspirația sau liposucția, se realizează cu anestezie generală,. De asemenea, există cazuri selectate în care varianta de anestezie poate fi regională.

Ce este de reținut este faptul că abdominoplastia ca operație de sine stătătoare nu reprezintă o modalitate de slăbit, ci doar elimină excesul de piele și grăsime, tocmai de aceea în cazul persoanelor care suferă de un număr mare de kilograme/ sunt obeze, este indicat ca în primă fază să piardă kilogramele în plus (diete, sport, chirurgie bariatrica), iar după ce se stabilizează greutatea să se apeleze la o astfel de intervenție.

Reluarea activităților de rutină se poate face după 3-4 zile, însă reluarea activității profesionale după 2-3 săptămâni, iar efortul fizic prin tatonare, după minimum 1 lună de la intervenție, mai ales daca se intervine și asupra musculaturii peretelui abdominal.

Înainte de intervenție, este important ca toate detaliile să fie discutate la consultație. Aici intervine și rolul chirurgiei estetice responsabile, întotdeauna aleg să expun părerea mea sinceră, evaluarea corectă risc-beneficii, astfel încât intervenția să aibă rezultatul corect, cel mai bun posibil, în limita caracteristicilor anatomice ale fiecărui pacient!

Alege-ți medicul specialist cu grijă!

Cu stimă,

Dr. Grecu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.