Liposucție asistată electronic, procedura prin care scapi de grăsime și îți sculptezi corpul

O procedură din ce în ce mai populară, la care apelează atât femeile, cât și bărbații, este liposucția asistată electronic (power-assisted liposuction), intervenția care înlătură grăsimea din mai multe zone ale corpului față de alte metode deja clasice de lipoaspirație (care elimină și ele grăsimea, însă doar din anumite zone ale corpului și nu în totalitate).

Doctor Ovidiu Grecu, medic primar în chirurgie plastică, folosește cea mai modernă și inovatoare tehnică existentă pe piață, lipoaspirația asistată electronic, Power Assisted Liposcution, realizată cu cel mai sigur aparat la nivel mondial, certificat FDA & CEE, aflat deja la a5a generație, deci cu un istoric impresionant pe piața industriei. Spre deosebire de liposucția clasică, aceasta are numeroase avantaje. În primul rând, conferă într-un mod superior o precizie maximă de extragere a grăsimii, din zone generale, dar și din cele specifice, cheie, și oferă posibilitatea de a sculpta corpul, intervenție pe care o numim lipoaspirație 3D. Este o metodă mult mai puțin invazivă față de liposucția clasică, datorită faptului că intervenția este asistată electronic este atraumatică. Acest lucru face și ca recuperarea să fie mult mai ușoară și mai rapidă decât în cazul metodei clasice. Un alt avantaj de necontestat este siguranța pacientului,  grăsimea este extrasă în deplină siguranță pentru pacient și se poate extrage o cantitate mult mai mare și din mult mai multe zone, chiar specifice anatomice (inclusiv din zona gambei), totul în deplină siguranță. Sunt folosite zeci de canule în funcție de obiectiv și de zona abordată, ceea ce face ca rezultatul să fie superior din punct de vedere estetic, oferind în același timp și un grad crescut de reașezare a țesutului tegumentar, a pielii. Grăsimea extrasă poate fi reinjectată (lipofilling) în anumite zone ale corpului, precum sâni, fese etc.

Pentru că sănătatea pacienților este întotdeauna pe primul loc, lipoaspirația asistată electronic este realizată cu cel mai sigur aparat la nivel mondial, lider în domeniu, certificat FDA & CEE. Acesta produce până la 6000 de vibrații pe minut și ocolește cu succes vasele de sânge și mai ales sistemul de drenaj limfatic din profunzimea stratului adipos.

Eliminarea imediata a depozitelor de grasime prin liposuctie asistata electronic

Lipoaspirația sau liposucția asistată electronic, cunoscută și ca power-assisted liposuction, este cea mai modernă și sigură tehnică prezentă în acest moment în domeniul medicinei estetice, fiind o alegere superioară lipoaspirației cu ultrasunete sau lipoaspirației cu laser din punctul de vedere al siguranței, rezultatului, preciziei și recuperării. Este o tehnologie avansată și inovatoare în domeniul chirurgiei estetice care oferă o metodă mult mai eficientă, mai precisă și mai extinsă de îndepărtare a depozitelor de grăsime nedorite din zonele corpului. Grăsimea este îndepărtată cu ajutorul unei canule a cărei mișcare este asistată permanent electronic. Se realizează mici puncții în zona abordată, se introduce canula potrivită, se realizează o inflitrație la nivelul celulelor adipoase, iar cu ajutorul vibrațiilor mecanice de înaltă frecvență (de până la 6000 vibrații/ minut), celulele adipoase sunt dezintegrate mecanic, dar fără a fi lezată viabilitatea acestora, aparatul fiind și cel mai performant și aprobat aparat FDA & CEE nu numai pentru îndepărtarea depozitelor de grăsime, ci și în modelarea și extragerea țesutului adipos ca tehnică de remodelare 3D.

Astfel, medicul poate scoate cantități diferite în funcție de locul abordat, astfel încât să obțină o remodelare a corpului, aspect susținut de varietatea foarte mare de canule (acestea sunt gândite pentru a fi folosite conform obiectivului final din zonele corpului: extragerea grăsimii într-o cantitate mare cu siguranță mult crescută, accentuarea liniilor musculare, conturarea corpului).

După ce se produce mobilizarea țesutului adipos prin aceste vibrații controlate electronic, acest aparat de ultimă generație are la dispoziție sisteme de eliminare a grăsimii mobilizate ca parte a procesului de slăbire sau ca proces de conturare, sculptare a corpului, dar și ca proces de reinfiltrare a grăsimii în alte zone ale corpului unde este nevoie de mai mult contur. Celulele adipoase sunt îndepărtate într-un mod neinvaziv și atraumatic, rămânând viabile, spre deosebire de lipoaspirația cu ultrasunete sau cu laser ce scade procentul de celule adipoase viabile și poate să facă procesul de recuperare un pic mai dificil. Procedura este delicată, dar eficientă, reușind să îndepărteze pe loc cantități mari de grăsime, dar poate lucra și la nivel de precizie maximă pentru diverse zone delicate ale corpului.

Rezultatele acestei intervenții sunt de-a dreptul impresionante, mai ales că printr-o simplă procedură pot fi abordate mai multe zone și mai multe tehnici. Foarte interesant la liposucția asistată electronic este faptul că grăsimea extrasă din zonele nedorite poate fi reinjectată în zonele dorite (lipofilling), aparatul fiind aprobat FDA & CEE. Lezează minimum posibil circulația vasculară, ligamentele responsabile de stabilitatea tegumentului pielii și circulația limfatică, spre deosebire de lipoaspirația asistată în prealabil de tratament cu ultrasunete sau cu laser. De exemplu, în cazul femeilor, dar și bărbaților care apelează la liposculptură, grăsimea extrasă poate fi și transferată acolo unde este nevoie de mai mult volum sau de o acoperire de mai bună calitate. De exemplu, la nivelul sânilor, grăsimea poate fi transferată atât într-o intervenție numită augmentare mamară hibridă atunci când țesuturile adipoase la nivelul sânilor sunt aproape absente, dar și în cazul operațiilor vechi de implant mamar unde în urma unui proces de slăbire, sarcini, pierderea elasticității țesutului, a apărut efectul de rippling, transferul de grăsime putând ajuta în remedierea acestei probleme care mult timp nu a fost rezolvabilă. Prin transfer de grăsime sau lipofilling reușim, de asemenea, să facem sânii să pară mai apropiați, o altă nemulțumire care până de curând nu avea rezolvare, sânii depărtați.

Intervenția poate fi realizată în diferite zone ale corpului, iar atunci când sportul și alimentația echilibrată și-au atins rezultatul maxim, dar tot mai există zone unde grăsimea nu a dispărut. Cu ajutorul liposucției asistate eletronic se pot îndepărta și depozite mici de grăsime, putând astfel să se obțină rezultatul dorit prin evidențierea planului muscular. În alte situații, lipoaspirația este combinată cu abdominoplastia, mai ales în cazul pacienților care au trecut printr-un proces de slăbire masiv, a celor care au apelat la gastric sleeve, dar și a femeilor care au rămas cu exces de piele și grăsime în zona abdomenului în urma unei nașteri. Ce este interesant este faptul că folosirea acestei platforme de lipoaspirație asistate electronic determină o retracție mult mai unifromă și de mai bună calitate, mai accentuată, ceea ce a determinat ca în anumite situații anatomice, unde abdominoplastia era de luat în considerare, să nu mai fie în acest caz datorită retracției mult mai bune a pielii.

Prin folosirea lipoaspirației asistate electronic, pot fi abordate mai multe zone ale corpului în maximă siguranță. Cele mai solicitate zone sunt: abdomen, șolduri, „mânerele iubirii”, brațe, „aripioarele” din zona axilei, zona dintre braț și sân, etc, iar grăsimea extrasă poate fi reinjectată (lipofilling) într-o altă zonă dorită (așa cum sunt sânii), în deplină și maximă siguranță. Acest aparat permite ca, în cazul unde este necesar o abordare combinată pentru remodelarea corpului  – abdominoplastie, lifting brațe, coapse, flancuri, aceasta să fie realizată în siguranță pentru pacient, spre deosebire de metodele clasice, șansele ca totul să fie abordat într-o singură intervenție să fie mult crescute.

Este o alegere excelentă și pentru cei care doresc să își modeleze și să își contureze forma corpului, lipoaspirația fiind folosită și pentru remodelarea corporală, „liposculptura” sau bodysculpting 3D. Ca tehnică, această procedură este similară, însă pune un accent mai mare pe modelarea și conturarea formei corpului (nu doar prin simpla eliminare a grăsimilor, ci prin eliminarea controlată a grăsimii prin suprafață și cantitate dintr-o anumită zonă). Acest lucru presupune îndepărtarea cu maximă precizie a depozitelor de grăime din zonele dorite pentru a crea un aspect sculptat, foarte bine definit, al corpului, fiind evidențiați în acest mod mușchii și creându-se liniile armonioase pe care toți le dorim. Sunt aplicate aceleași principii ca în cazul lipoaspirației, însă canulele utilizate sunt de o finețe mult mai ridicată și mai precisă pentru a sculpta și contura perfect corpul, liposculptura fiind considerată o abordare mai artistică a remodelării corporale, integrând și transferul de grăsime acolo unde este nevoie de mai mult volum.

Indiferent dacă îți dorești o liposucție sau bodysculpting 3D (evidențierea siluetei, extragerea grăsimii în mod controlat pentru crearea unui corp sculptat), în timpul consultației atenta evaluare a situației tale individuale și crearea unui plan personalizat de către Dr. Ovidiu Grecu îți va aduce rezultatele dorite, însă este important să asculți recomandările și sfaturile medicului, acesta fiind în măsură să spună dacă ai indicație pentru una din cele două proceduri sau dacă este nevoie de o intervenție adițională cum este abdominoplastia pentru a obține cel mai bun rezultat posibil. Deși evident fiecare dintre cei interesați de aceste proceduri și-ar dori un corp sculptat, de sportiv de performanță, trebuie înțeles că rezultatul depinde de corpul fiecărui pacient în parte. De aceea, în cadrul liposculpturii 3D, s-a dezvoltat conceptul pe care doctorul Grecu îl aplică și îl folosește din ce în ce mai frecvent în ultima perioadă, de modelare în funcție de caracteristicile fiecărui corp: clasic, moderat, extrem definit. Fiecare corp este remodelat într-un mod diferit, de la o remodelare ușoară la una medie sau extremă (mai ales în cazul unui corp unde sportul și alimentația și-au atins limita), rezultatul fiecărei intervenții va fi diferit, dar va fi cel mai frumos rezultat posibil.

Un lucru important care trebuie avut în vedere este faptul că lipoaspirația/ liposucția sau liposculptura 3D nu reprezintă o procedură de pierdere în greutate, ci intervenție care ajută în cadrul unui proces de pierdere în greutate (gastric sleeve, regim alimentar etc). Datorită performanței ridicate a aparatului și a siguranței maximale, putem discuta și despre zone care nu erau până acum considerate „de slăbit”. Nu mai vorbim despre o slăbire metabolică, ci despre una „mecanică”, prin înlăturarea unei cantități de acolo de unde este nevoie, mai uniform, mai bine, cu rezultate mai bune, mai în siguranță pentru pacient. Iar acolo unde nu este vorba de slăbit propriu-zis, prin aceeași intervenție putem avea parte de o sculptare, o conturare a corpului, liposculptură 3D, înlăturând depozitele de grăsime din zone-cheie, definindu-le astfel chiar până la crearea „pătrățelelor” și adăugând grăsime prin transfer autolog asistat electronic, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Cât costă liposucția asistată electronic sau liposculptura?

Prețul intervenției variază în funcție de zona/ zonele abordate, de dimensiunile acestora, de complexitatea cazului în sine, și, într-un final de durata exactă a intervenției, dar și de intervențiile adiacente care sunt efectuate în același timp pentru a obține rezultatele dorite. Vezi aici lista completă de prețuri orientative.

De ce să alegi liposucția asistată electronic?

1. Precizie și rezultate mai bune

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale lipoaspirației asistate electronic este precizia sa crescută comparativ cu metodele tradiționale de lipoaspirație. Tehnologia asistată electronic permite medicului să targeteze specific celulele adipoase, păstrând în același timp țesuturile înconjurătoare intacte. Această posibilitate duce la rezultate mai bune și mai precise, care sunt vizibile imediat după procedură și care se îmbunătățesc în timp, pe măsură ce umflăturile postoperatorii scad.

2. Reducerea disconfortului și a perioadei de recuperare

Lipoaspirația asistată electronic implică incizii mici, chiar punctiforme, ceea ce înseamnă că pacienții experimentează mai puțin disconfort după procedură (în timpul procedurii disconfortul nu este resimțit absolut deloc, intervenția făcându-se sub anestezie). Prin folosirea acestei tehnologii, inflamația este redusă, vânătăile postoperatorii sunt și ele diminuate considerabil sau nu mai există, ceea ce duce la o perioadă de recuperare mai scurtă, permițând pacientului să se întoarcă mai rapid la activitățile zilnice și la rutina normală, iar rezultatul postoperator să fie cât mai aproape de cel final. Datorită tehnologiei inovatoare de inflitrație pentru pregătirea zonei de lipoaspirat, în multe situații Dr. Grecu folosește anestezie locală, eventual combinată cu sedare intravenoasă, ceea ce grăbește, de asemenea, procesul de recuperare, scade riscurile și disconfortul sau frica unei anestezii generale.

3. Țesuturi mai puțin traumatizate și siguranță maximă

Datorită faptului că celulele adipoase sunt în primul rând dezintegrate fără a le scădea viabilitatea, fără a afecta vasele de sânge sau sistemul de drenaj limfatic din profunzimea stratului adipos, „trauma” suferită de către țesuturi este semnificativ redusă, ceea ce face ca procesul de vindecare să fie unul mult mai rapid cu recuperare mai ușoară.

4. Eliminarea uniformă a grăsimilor și retracția mult mai calitativă a pielii

Datorită preciziei crescute și în special datorită tehnologiei asistate cu pompa de infiltrare, lipoaspirația asistată electronic permite îndepărtarea uniformă a grăsimilor în zona tratată. Acest aspect este deosebit de important în cazul modelării și conturării formei corpului, atunci când vorbim despre liposculptură 3D, deoarece medicul poate crea linii și curbe armonioase, obținând astfel un aspect mai natural, mai echilibrat, dar perfect definit. În funcție de cât permite corpul, se poate apela la una din cele trei tipuri de modelare: clasică, moderată sau extremă.

Care sunt zonele care pot fi remodelate prin lipoaspirația asistată electronic?

1. Abdomenul

Zona abdomenului este una dintre cele mai populare zone atunci când vine vorba despre liposucție. Este o zonă cu depozite de grăsime adipoasă indiferent de siluetă. Și persoanele slabe pot avea depozite de grăsime în zona abdomenului, în special a celui inferior, având indicația potrivită pentru lipoaspirația 3D. Dar și persoanele cu kilograme în plus sau care au trecut printr-un proces de slăbire masiv (inclusiv gastric sleeve), cele care au născut (mommy makeover), pot apela la această intervenție care poate fi combinată și cu abdominoplastia acolo unde și dacă mai este cazul. Cu ajutorul liposucției asistate electronic medicul evidențiază mușchii abdominali și îndepărtează depozitele de grăsime într-un mod controlat, iar dacă vorbim și despre liposculptură 3D, sculptează linii clare și curbe frumoase, oferind un aspect plat și tonifiat al abdomenului, acele „pătrățele” pe care toți ni le dorim, indiferent dacă suntem femei sau bărbați.

2. Flancurile și zona taliei

Flancurile, cunoscute și ca „mânerele iubirii”/ „colăceii dragostei”, pot fi adesea deranjante pentru femei, fiind una dintre zonele unde grăsimea se poate acumula în exces, alături de zona taliei. Cu ajutorul lipoaspirației talia este reconturată, iar linia armonioasă dintre talie și șolduri este evidențiată. Este una din zonele care este însoțită frecvent și de transferul de grăsime tocmai pentru a coborî și a uniformiza arcul șoldurilor.

3. Coapsele

Coapsele reprezintă o altă zonă populară pentru lipoaspirația asistată electronic, prin procedură îndepărtându-se grăsimea persistentă din interiorul și din partea exterioară a coapselor, permițând astfel obținerea unor coapse mai bine proporționate, dar mai ales conturate, care să aibă acel aspect de coapsă „sculptată”. Power asissted liposcution a crescut calitatea rezultatelor mai ales în zona internă a coapselor unde există circulația limfatică importantă și unde, de obicei, țesuturile sunt foarte afectate de vârstă, gravitație, iar rezultatele clasice erau de multe ori dezamăgitoare.

4. Brațele

Grăsimea vizibilă de la nivelul brațelor, care ne face adesea să renunțăm la bluze fără mânecă, poate fi eliminată cu ajutorul lipoaspirației asistate electronic. Procedura poate îndepărta grăsimea din zona superioară și inferioară a brațelor, permițând astfel conturarea brațelor și obținerea unui aspect tonifiat și armonios, brațe care să pară „lucrate” la sală.

5. Gambele

Zona gambelor este o zonă considerată una din cele mai periculoase zone pentru lipoaspirație, dar statistic totul este în favoarea pacientului în cazul lipoaspirației asistate electronic. Cu toate acestea, este de discutat la consultație dacă și când este indicată procedura la nivelul gambelor.

Cum să te pregătești pentru intervenția de liposucție asistată electronic

Intervenția de liposucție asistată electronică este o procedură chirurgicală prin care este îndepărtată grăsimea nedorită și corpul este conturat, anumite zone fiind sculptate. Succesul intervenției și o recuperare cât mai ușoară au la bază o pregătire corespunzătoare înainte de intervenție, dar și după.

1. Consultația inițială cu chirurgul plastician

Primul pas în pregătirea pentru intervenția de liposucție asistată electronică este alegerea unui medic chirurg plastician cu experiență, care abordează tehnici inovatoare și care utilizează un aparat certificat în ceea ce privește siguranța oferită pacientului, așa cum face Dr. Ovidiu Grecu. După ce ai ales chirurgul plastician potrivit, urmează consultația unde recomandările și sfaturile medicului bazate pe experiența și știința pe care le deține sunt esențiale. Medicul este cel în măsură să îți spună dacă ai indicația potrivită pentru liposucție sau lipoaspirație combinată cu abdominoplastie sau dacă poți face liposculptură 3D. În timpul consultației veți stabili dorințele și așteptările tale, dar și așteptările realiste, generate de limitele anatomiei, de care trebuie să ții cont.

2. Realizarea setului de analize preoperator

Înainte de intervenție va fi nevoie să efectuezi anumite analize medicale și teste de sânge pentru a identifica orice posibilă afecțiune medicală preexistentă care ar putea afecta siguranța intervenției și recuperarea ta ulterioară, astfel încât să fii în deplină siguranță pe tot parcursul intervenției, dar și după.

3. Discuția despre recuperare și perioada post-operatorie

Este esențial să ții cont de recomandarea medicului și indiferent de intervenție să ai în vedere faptul că vei avea nevoie de câteva zile de repaus, de controale efectuate periodic și în anumite cazuri de ajutor din partea celor apropiați. În funcție de procedură, vei primi instrucțiuni specifice pe care va trebui să le respecți 1:1, inclusiv partea de sport, dietă, masaje, electrostimularea și tratamentele cu oxigen hiperbar, astfel încât să obții rezultatul dorit.

4. Pregătește-te pentru un boost de încredere

Ca orice intervenție, schimbarea adusă nu este doar la nivel fizic, în cele mai multe cazuri se întâmplă schimbări majore la nivel psihic, emoțional. Atunci când corectezi un aspect de care nu ești 100% mulțumit, ai mai multă încredere în tine, așa că pregătește-te să o afișezi…și să schimbi garderoba.

Pregătirea adecvată pentru intervenția de liposucție asistată electronică joacă un rol esențial în succesul intervenției și în recuperarea postoperatorie. Alege medicul informându-te corect, discută cât mai mult cu acesta, urmează cu strictețe indicațiile preoperatorii și asigură-te că ai ajutorul de care ai nevoie din partea celor dragi pentru perioada de repaus, aceste aspecte te vor ajuta să treci printr-o intervenție în condiții de maximă siguranță și să obții rezultatele estetice dorite. Înainte de a lua o decizie cu privire la intervenție, informează-te, discută cu medicul tău despre orice nelămuriri, riscuri sau întrebări pe care le ai și asigură-te că ai o înțelegere clară a procedurii și a pașilor de pregătire necesari.

Cât durează rezultatul oferit de lipoaspirația asistată electronic?

Liposucția are avantajul de a elimina permanent celulele de grăsime nedorite, iar rezultatul ține și se observă chiar și atunci când există creșteri în greutate după operație. În cazul zonelor care au fost abordate, nu se vor mai depune celulele adipoase inestetice care au fost anterior extrase. În cazul abdomenului pot apărea mici modificări, însă pacientele clinicii noastre se bucură și astăzi de rezultatele obținute în urmă cu 10-15 ani prin intermediul liposucției tradiționale care nu era atât de precisă și maximală cum este cea asistată electronic. Astfel, prin păstrarea unui stil de viață cu sport și alimentație echilibrată, rezultatele pot ține chiar toată viața!

În concluzie, lipomodelarea 3D, folosind platforma de lipoaspirație asistată electronic, oferă avantaje în urma infilitrării controlate cu pompa de infiltrare care realizează pregătirea uniformă, predictibilă a zobnei de recoltat. Recoltarea se produce prin vibrații mecanice, nu prin ardere, ceea ce face ca celulele să fie viabile. Permite lezarea minimă a vaselor sanguine și prezervarea aproape totală a sistemului circulator limfatic, ceea ce este foarte important pentru recuperare. Transferul liber de grăsime este mult mai predictibil prin faptul că platforma efectuează infiltrare, recoltare și transfer de grăsime, toate controlate electronic prin sistem închis, steril, care astfel conservă viabilitatea celulelor adipoase și crește precizia injectării uniforme, acolo unde este dorit, în cantitatea dorită și crescând predictibilitatea rezultatului final.

Te așteptăm la consultație! Spune DA unui corp sculptat, perfect conturat, în siguranță maximă posibilă!