Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Cum se alege marimea unui implant mamar?

Un implant mamar are nu numai un volum ci si o forma. Parerea generala este ca un implant mamar se alege astfel incat sa fie in armonie cu inaltimea corpului , sa fie eventual de aceeasi marime cum are o prietena, cum are un caz vizualizat intr-o poza si asa mai departe. Acest mod de a privi lucrurile de cele mai multe ori poate duce exact la un rezultat neplacut estetic desi nimeni nu poate contesta ca marirea sanilor pe care ati solicitat-o a fost obtinuta.

Deci, cum alegem cel mai bun implant mamar ? il vom alege in functie de caracteristicile anatomice unice ale sanilor si toracelui dumneavoastra pe care acestia stau astfel incat sa obtinem in primul rand cea mai frumoasa forma posibila.

Un implant prea mare sau de o forma nepotrivita poate oferi de cele mai multe ori o forma urata. Este foarte adevarat ca obtinerea unei forme superbe a sanilor dar care nu au si marimea corespunzatoare unei imagini de sine unice si personale, va poate dezamagi un pic. Aici intervine rolul crucial de important al acestei operatii si anume consultatia cu medicul chirurg estetician care va va explica care va fi alegerea cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra, din toate punctele de vedere.

Evolutia chirurgiei estetice in general, curba personala de invatare prin propria experienta, mi-au aratat ca in chirurgia estetica trebuie sa ascult foarte clar ce anume isi doreste fiecare pacienta si apoi sa transpun in practica aceste dorinte dar intr-un mod responsabil si cat mai transparent prezentand si eventualele limitari impuse de caracteristicile anatomice.

Care este cel mai bun implant mamar?

DISCLAIMER: Eu, doctor Grecu Ovidiu , medic primar in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, in cadrul procesului de alegere si folosire a materialelor implantabile de genul implanturilor mamare, implanturi cu acid hialuronic sau a altor dispozitive implantabile sau injectabile, declar ca nu am contract de reprezentare, sponzorizari si nici un alt interes financiar legat de firmele distribuitoare a acestor produse. Singurul criteriu de folosire al unui produs sau altul este reprezentat de experienta si parerea mea profesionala dobandita prin practica neobosita si neintrerupta timp de 20 ani, de studiile medicale publicate in cadrul specializarii mele sau de dorinta expresa expimata de pacient.

Care este cel mai bun implant mamar? Cred ca o intrebare mai buna ar fi ” Exista cel mai bun implant mamar?”  Implanturi mamare microtexturate, netede, implant silicon, cu gel coeziv, cu ser, ”cu gaz”, implanturi mamare rotunde sau implanturi mamare anatomice?  Care marca de implant ? Eu, doctorul Ovidiu Grecu nu am reusit in 20 de ani de practica sa aflu un raspuns clar la aceste intrebari. Am propria mea parere? Da! In opinia mea ”cel mai bun implant mamar” este acela pe care un chirurg estetician il foloseste si este apoi multumit de satisfactia pacientelor lui si de lipsa complicatiilor imediate, posibile de altfel ca dupa orice interventie chirurgicala, dar mai ales de lipsa sau rata mica de aparitie a diverselor complicatii asociate cu operatia de ”silicoane” pe masura ce timpul trece.

La inceput de cariera , un chirurg estetician se ghideaza dupa diverse criterii: informatii primite de la alti colegi (vezi congrese de specialitate, articole, studii statistice), de la workshop-urile de prezentare ale firmelor producatoare de implanturi mamare. Apoi, curba invatarii, acumularea de experienta, statistica personala a rezultatelor pot determina sau nu o apreciere mai mare catre un tip sau altul de implant.

In cadrul deciziei mele de alegere a ”celui mai bun implant” conteaza si bagajul actual de experienta statistica provenit din cresterea numarului de paciente ce ma solicita pentru schimbarea implanturilor mamare. Astfel, observarea directa ”din interior” a efectelor create in timp de un implant mamar sau altul, cu complicatii prezente sau nu, ma ajuta de asemenea in obtinerea unei opinii personale despre ce inseamna cel mai bun implant mamar.

Altfel spus, trecerea timpului este un indicator important al calitatii unui implant mamar  iar ”cel mai nou implant” nu este automat nici cel mai bun implant mamar dar nici cel mai prost. Progresul se obtine prin incercari si asumarea riscurilor si necunoscutelor si doar statistica rezultatelor ne va arata adevarul. Restul… este marketing. Parerea mea!

Prin folosirea implanturilor mamare se obtine:

 • Marirea volumului sanilor la dimensiunile dorite
 • Revenirea sanilor la dimensiunile initiale dupa nastere sau slabire importanta
 • Un contur natural si armonios
 • Accentuarea fermitatii sanilor
 • Rezolvarea asimetriilor de volum
 • Cura diverselor grade de ptoza mamara, asociat sau nu cu alte procedee terapeutice.
 • Reconstructia sanului dupa mastectomie, asociat sau nu cu alte procedee terapeutice.

In conditiile in care interventiile de chirurgie plastica sunt efectuate in conditii operatorii adecvate, de catre un chirurg plastician cu experienta, complicatiile sunt rare si de obicei minime.

In cazul augumentarii mamare complicatiile postoperatorii sunt rarisime, hematomul si seromul putand fi intalnite. Calitatea implanturilor actuale au eliminat complicatiile la distanta cum ar fi ruperea implantului. Veti urma instructiunile chirurgului estetician si veti beneficia de controale periodice pentru a preveni sau rezolva orice incident.

 • Dupa interventie veti purta o bustiera special aleasa pentru dumneavoastra de chirurgul plastician. Durata de purtare recomandata este de 2 saptamani.
 • Recuperarea postoperatorie este rapida, durerile fiind in general absente sau de intensitate redusa. Pentru cateva zile sanii vor fi usor edematiati apoi vor reveni la normal.
 • Efectul estetic este vizibil imediat iar consistenta sanilor este naturala, prezenta implantului fiind insesizabila.
 • Mobilizarea si activitatile necesare zilnic se pot relua de a doua zi, activitatea de birou dupa 3-5 zile iar efortul fizic este recomandat dupa 2 saptamani.
 • Urmand indicatiile chirurgului plastician augumentarea mamara va va oferi aspectul la care visati si in mod dovedit va determina cresterea increderii in dumneavoastra.
 • Impactul psihologic este imens, o dorinta poate de o viata implinindu-se practic intr-o singura zi.

Cum sa va pregatiti pentru o operatie de marire a sanilor?

Augumentarea mamara se realizeaza prin introducerea implanturilor sub glanda mamara sau in cazurile in care sanul este foarte slab dezvoltat, sub muschiul pectoral. Accesul se realizeaza printr-o mica incizie plasata strategic astfel incat dupa vindecare cicatricea rezultata sa devina invizibila. Cel mai frecvent implanturile se introduc prin santul de sub san sau prin areola mamelonara. Cicatricile rezultate sunt mici (3-4cm) si cu timpul devin greu sesizabile.

 • Augumentarea mamara este o interventie de chirurgie estetica si se realizeaza in conditii de programare.
 • Recomandarea mea ca si chirurg estetician este sa fiti insotita de sot, mama, tata, sau o persoana apropiata de dumneavoastra inainte si dupa operatie, dar mai ales la consultatia premergatoare interventiei!
 • Ideal este sa va organizati sederea in Bucuresti dupa operatie minim 7 zile. Astfel veti putea fi vazuta si examinata periodic de mine si echipa mea pentru a va simti in siguranta si pentru a preveni sau a trata din timp orice situatie care poate aparea dupa o interventie chirurgicala.
 • Rezolvati-va problemele curente pentru a beneficia de o perioada relaxanta in timpul recuperarii.
 • Nu mancati si nu beti nimic cel putin 6 ore inainte de operatie.
 • Indepartati toate produsele cosmetice in ziua operatiei.
 • Renuntati la folosirea medicamentelor pe baza de aspirina, vitamina E si a anticonceptionalelor.
 • Se recomanda supliment de vitamina C cu 2-3 saptamani inainte de operatie pentru sustinerea cicatrizarii.
 • Perioada menstruala este de evitat.
 • Se recomanda reducerea fumatului cu 2 saptamani inainte de operatie.
 • Expunerea la soare este interzisa pana la disparitia completa a echimozelor.
 • Veti putea face dus din a treia zi.
 • Trebuie sa va prezentati la toate controalele post-operatorii la care sunteti programata, pentru o supraveghere atenta a recuperarii.

Imbunatatirea aspectului sanilor dupa o prima operatie de implant mamar

In afara de schimbarea implanturilor care poate obtine in special marimea dar si forma dorita a sanilor, rezolvarea unor probleme si limite ale operatiei de implant mamar se refera in special la LIMITELE DE ACOPERIRE cu tesut de calitate a implanturilor datorate caracteristicilor anatomice dinainte de operatie (sani ptozati dupa slabiri si nasteri sau piele subtiata cu vergeturi)
Aceste limite sunt percepute de paciente ca mici ondulee sau cute mai ales in partea de jos a sanului sau intre sani.
Prin folosirea injectarii de grasime proprie sau a gelurilor volumizatoare (in special pe baza de acid hyaluronic) in jurul sanului. In aceasta idee putem discuta aici de injectarea de celule stem, o tehnica de avangarda in chirurgia estetica. Astfel am reusit, in multe cazuri, sa imbunatatim foarte mult aceste limite.

Contact rapid

Completand acest formular sunteti de acord ca datele dumneavoastra sa fie prelucrate si sa intre automat in baza de date a site-ului nostru.