Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Care sunt simptomele de ruptura a implantului ?

Simptomele cele mai caracteristice, desi nu constante, sunt inflamatia sau durerea ce se poate raspandi pana la axila corespunzatoare, distorsiuni mai mult sau mai putin evidente a formei sanului, asimetria (acestea din urma sunt, de obicei, primul semn care te indeamna sa consulti un medic specialist).

In opinia mea, in momentul actual de dezvoltare a industriei implanturilor mamare, riscul de ruptura a implanturilor realizate de firmele consacrate in domeniu a devenit nu absent dar foarte putin probabil iar cand apare, in multe situatii nu prezinta o simptomatologie specifica, usoara modificare brusca de forma si o consistenta elastica usor mai scazuta pot fi prezente. De aceea este recomandat sa stabiliti controale regulate cu medicul specialist plastician, in zilele noastre un implant spart nefiind simptomatic ca si regula sau usor de diagnosticat.

Este periculoasa ruperea implantului?

Desi pacientele sunt speriate numai la acest gand, lucrurile nu sunt atat de grave. Chiar si in caz de spargere, scurgerea lichidului siliconic prin sfasierea spontană nu creaza nici un pericol grav pentru sanatate: organismul isi ia singur masuri pentru a consolida cu o puternica si groasa bariera de tesut fibros ce izoleaza si impiedica migrarea lichidului.

In cazul implanturilor actuale, gelul din interiorul protezei este realizat astfel incat, in cazul putin probabil al unei rupturi, sa nu migreze si sa permita inlocuirea rapida cu minim de disconfort pentru paciente.

Este necesara o alta interventie chirurgicala?

Da. Trebuie sa va supuneti unei noi interventii chirurgicale pentru a indeparta cu precizie toate urmele scurgerii de silicon, scoatem implantul vechi, indepartam tesutul fibros format in jurul protezei care a dat consistenta dura a sanului. Acest lucru este valabil in cursul rupturilor, vechi, nediagnosticate. Din fericire ruptura implanturilor cu gel coeziv presupune un diagnostic relativ usor si frecvent nu este insotita si de alte complicatii cu ar fi contratura capsulara astfel ca are o rezolvare chirurgica usoara si cu o recuperare rapida. Vor fi implantate protezele noi ce au fost alese in prealabil de chirurg impreuna cu pacienta.

Contact rapid

Completand acest formular sunteti de acord ca datele dumneavoastra sa fie prelucrate si sa intre automat in baza de date a site-ului nostru.