Operatia de implant mamar si lifting-ul sanilor, in aceeasi interventie

Sanii sunt supusi unor schimbari majore, ca raspuns la factori precum procesul imbatranirii, sarcina si alaptatul, factori genetici, scaderea sau cresterea in greutate si fluctuatiile hormonale. Odata cu trecerea timpului pielea isi pierde din elasticitate, iar pierderea volumului si a fermitatii sanilor este un proces absolut natural dar care afecteaza atat estetic cat si emotional femeile din intreaga lume.

Atunci cand esti nemultumita de forma sanilor si iti doresti o schimbare, chirurgia estetica vine cu solutii! Interventia de ridicare a sanilor (lifting mamar), ofera rezultate foarte bune redand fermitatea si conturul mult mai tanar al sanului. Daca sanii sunt lipsiti de volum in totalitate iar surplusul de piele este mare, atunci cu siguranta implantul cu lifting este solutia ideala.

Ce este operatia de implant cu lifting in acelasi timp?

Interventia de implant mamar combinata cu lifting-ul sanilor (mastopexie) ajuta la obtinerea unui rezultat in care sanii sa arate mai plini, mai rotunzi, mai fermi si cu un aspect mai tanar. Imbunatatirea aspectului poate include si repozitionarea areolelor, astfel incat sa nu mai fie indreptate in jos. Lifting-ul mamar efectuat simultan cu marirea sanilor prin implanturi mamare adauga volumul optim atunci cand un simplu lifting nu este suficient pentru a atinge obiectivele estetice ale pacientei.

Inciziile sunt cele folosite la liftingul mamar. Tot pe acolo se va introduce implantul. Fiind vorba de 2 interventii, durata e de 3-5 ore, iar anestezia este generala.

GALERIE FOTO BEFORE AND AFTER

Cazuri implant mamar si lifting in aceeasi interventie

Pentru că știm cât este de important pentru pacientele noastre să aibă și un confort psihic din punct de vedere financiar, la clinica noastră, implanturile mamare pot fi achitate și în rate.

Cazuri implant mamar cu lifting 2 Dr Ovidiu GrecuCazuri implant mamar cu lifting 1 Dr Ovidiu Grecu
Cazuri implant mamar cu lifting 3 Dr Ovidiu GrecuCazuri implant mamar cu lifting 4 Dr Ovidiu Grecu
Cazuri implant mamar cu lifting 6 Dr Ovidiu GrecuCazuri implant mamar cu lifting 5 Dr Ovidiu Grecu

Este sigura operatia de implant cu lifting in aceeasi interventie?

Desi orice procedura chirurgicala implica anumite riscuri, marirea si ridicarea sanilor in aceeasi operatie este considerata sigura. Ambele proceduri se realizeaza de multe decenii si au fost facute numeroase studii dar si interventii care atesta siguranta acestei proceduri. Chirurgia combinata de implant cu lifting are multe beneficii pentru pacient, dar pentru a obtine cele mai bune rezultate, este nevoie ca interventia sa fie realizata de un chirurg estetician care are cunostinte extinse si experienta in realizarea acestui tip de operatie. Este neaparat necesar sa se poarte o discutie detaliata impreuna cu chirurgul estetician cu privire la desfasurarea interventiei dar si cu privire la asteptarile personale a pacientei. Citeste mai mult despre importanta consultatiei in operatia de implant mamar.

Chirurgia sanilor - Dr. Ovidiu Grecu
Chirurgie plastica - Dr. Ovidiu Grecu

Candidatul ideal pentru operatia de implant cu lifting

Factorii ereditari, imbatranirea si starea generala de sanatate sunt decisivi in candidatura operatiei de implant cu lifting. Acest tip de chirurgie combinata este o optiune buna pentru:

 • Femeile peste 40 de ani care au avut una sau mai multe sarcini si au alaptat
 • Femeile care au combatut obezitatea
 • Femeile cu o calitate slaba a pielii, care prezinta vergeturi si piele in exces
 • Femeile a caror sani si-au pierdut forma si volumul odata cu imbatranirea
 • Femeile care prezinta sani neuniformi (atunci cand unul dintre sani este mai lasat decat celalalt)
 • Femeile care prezinta un grad mai mare sau mai mic de ptoza, cu sau fara deficit de volum, si pentru care acest defect dobandit are implicatii in plan psihic
 • Femeile care inteleg ca vor ramane cu cicatrici permanente
 • Femeile sanatoase fizic, cu o greutate corporala stabila si care nu fumeaza
 • Femeile mature emotional si care inteleg perfect motivatiile pentru care doresc aceasta interventie si implicatiile chirurgicale
 • Femeilor care au asteptari realiste, stiut fiind faptul ca aceasta operatie aduce imbunatatiri asupra sanilor si nu in alte parti ale corpului.

Beneficiile unice a chirurgiei combinate – implant si lifting in aceeasi interventie

Exista mai multe motive, atat cosmetice cat si reconstructive, atunci cand se realizeaza operatia de ridicare a sanilor combinata cu implant mamar in acelasi timp:

 • Combinatia de lifting cu implant mamar este la fel de sigura precum o interventie chirurgicala unica
 • In urma interventiei rezulta mai putine cicatrici si mai putina piele indepartata
 • Implantul mamar ajuta la umplerea sanului, imbunatatind aspectul general astfel incat sa fie nevoie de mai putin lifting
 • Combinarea celor doua interventii chirurgicale duce la un cost mai mic decat daca operatiile sunt realizate separat
 • Realizarea interventiilor in acelasi timp face ca timpul de recuperare sa fie suportat o singura data
 • Nivelul de risc este similar indiferent daca procedurile sunt realizate separat sau combinate. Majoritatea pacientelor prefera sa aiba o singura procedura chirurgicala, atunci cand este posibil.

Recuperarea dupa operatia de implant mamar cu lifting

In urma interventiei, pacienta se poate intoarce la activitatile zilnice dupa aproximativ 7-14 zile, dar este recomandat sa fie evitate activitatile fizice intense timp de trei saptamani. Spitalizarea este de o zi, pansamentul utilizat va fixa sanii in noua pozitie. Firele se extrag la 12-14 zile, iar purtarea bustierei este obligatorie timp de 2 luni de la operatie. Vanataile vizibile ar trebui sa se estompeze dupa aproximativ doua saptamani, iar inflamarea sanilor dupa aproximativ trei saptamani.

Posibile complicatii si riscuri chirurgicale

Reactiile adverse cele mai frecvente includ vanatai si inflamare a zonei pieptului. Alte posibile complicatii pot fi sub forma sangerarilor, infectarii, colectarii de sange sau lichid la nivelul sanilor, vindecare slaba a inciziilor si cicatrici proeminente. Alte riscuri chirurgicale pot include pierderea sensibilitatii la atingere, forma finala neuniforma sau formarea cheagurilor, complicatii care pot duce la nevoia unei alte interventii chirugile. Forma sanilor se poate schimba in timp, rezultatul final va fi dupa aproximativ 6-12 luni.