1. In cat timp imi voi putea relua activitatile cotidiene?
Datorita tehnicii chirurgicale atraumatice pe care o folosim si a anesteziei moderne, dupa o interventie de augmentare mamara pacienta isi va relua rapid activitatea. Astfel: dupa interventie, care dureaza in medie 1,5 ore, recuperarea este rapida nefiind nevoie de mai mult de 24 ore repaus sau internare. Ulterio, se pot relua fara probleme activitatile zilnice, fiind totusi posibil prezenta unui discomfort, manifestat in majoritatea cazurilor ca o febra musculara, intepaturi si senzatia de sani umflati Aceste fenomene diminua rapid in prima saptamana.
2. Voi putea sa alaptez?
Din studiile efectuate si din experienta pacientelor mele, alaptarea dupa implant mamar se poate realiza fara probleme. Bineinteles, foarte importanta este metoda prin care implanturile au fost introduse, astfel incat canalele galactofore sa nu fie afectate.
Altfel, alegerea este o decizie personala. In functie de particularitatile dumneavoastra, chirurgul plastician va poate oferi toate optiunile in detaliu pentru a face alegerea ce vi se potriveste.
3. Unde se introduc implanturile?
In functie de preferinta dumneavoastra si particularitatile anatomice ale sanilo r(sani asimetrici, glande mamare hipo sau hiper dezvoltate, marimea complexului areolo-mamelonar) inciziile se pot plasa sub san, periareolar, axilar, supraombilical.Indiferent de localizare, plasate corect, cicatricile dupa un implant mamar sunt mici si nu pun probleme din punct de vedere estetic. Ca si localizare a implantului, exista doua posibilitati: in fata sau sub muschiul pectoral. (Intrebati si cereti explicatii detaliate chirurgului plastician in timpul consultatiei)
4. In ce consta anestezia?
Interventia se realizeaza sub anestezie generala astfel incat permite recuperarea rapida si reluarea activitatiilor uzuale in cateva ore.
5. Ce este contractura capsulara?
Atunci cand un implant este introdus, organismul reactioneaza si formeaza in jurul sau un invelis protector (capsula) . Acest invelis, care este normal si util sa se formeze, in marea majoritate a cazurilor este moale, subtire si nu se poate simti la palpare. In putine cazuri aceasta capsula are tendinta de a se ingrosa si a se stringe in jurul implantului, actiune denumita contractura capsulara. Desi cauzele nu sunt cunoscute, progresele calitative ale implanturilor, tehnica chirurgicala „no touch” au determinat actual o incidenta scazuta de aparitie a contracturii capsulare. In cazul in care contractura devine marcata tratamentul este chirurgical si consta in eliminarea tesutului capsular si plasarea implanturilor subglandular sau subpectoral de la caz la caz.
6. Ce inseamana implant cu proiectie inalta?
Acest tip relativ nou de implanturi permit obtinerea proiectiei dorite a sanilor in cazul pacientelor cu un diametru toracic neadecvat si cu o baza de implantare a sanului mica.
7. Cum pot sti ce implant mi se potriveste?
Pentru a afla acest lucru, intalnirea cu chirurgul plastician este imperios necesara. Descrierea dorintelor dumneavoastra, vizualizarea unor cazuri similare inainte si dupa interventie, folosirea unor modele siliconice potrivite in sutien (size-re), masuratorile specifice efectuate de chirurgul plastician, toate va ajuta sa faceti alegerea potrivita. La toate acestea, sfatul si experienta chirurgului plastician sunt elemente ce nu trebuie neglijate.
8. Am sani tuberosi (tubulari), se pot corecta?
Situatie destul de des intalnita, sanii tuberosi pot beneficia de o rezolvare estetica prin implant, la care pot fi necesare asocierea unor procedee chirurgicale suplimentare.
9. Ce sunt implanturile cu gel coeziv?
Implanturile cu gel coeziv reprezinta un concept realizat cu scopul obtinerii unui rezultat estetic cat mai natural, mai ales la palpare si care sa se mentina neschimbat in timp. Acest tip de implanturi se foloseste in Europa din 1995. Materialul folosit pentru umplerea acestor implanturi este un mai gros decat al implanturilor standard. Daca taiem un implant standard, materialul siliconic va curge si se va indeparta de implant. In cazul gelului coeziv, acesta va ramane pe loc, nu migreaza si mentine forma si integritatea implantului.