CHIRURGIA SANILOR
Operatia de ridicare (lifting) a sanilor sau Mastopexie
Pierderea fermitatii sanilor sau „lasarea sanilor” este frecvent intalnita, in special la femeile cu un bust generos si poate fi mostenita sau poate debuta in urma sarcinii, pierderii in greutate sau odata cu inaintarea in varsta.
Desi multe femei au o oarecare retinere atunci cand vine vorba de o interventie chirurgicala, asa cum este cea de ridicare a sanilor, procedura este una care s-a dovedit a fi de un real ajutor, oferind un grad ridicat de satisfactie in randul pacientelor. Lifting-ul mamar presupune indepartarea excesului de piele si remodelarea atat a formei sanului cat a areolei atunci cand este nevoie si s-a stabilit in prealabil acest lucru. Lifting-ul nu va schimba in mod semnificativ dimensiunea sanilor, de aceea, interventia este deseori asociata cu implant mamar, avand astfel o interventie de implant si lifting in acelasi timp.
Operatia de ridicare a sanilor este aproape intotdeauna parte a pachetului Mommy Makeover – chirurgia siluetei dupa nastere.
Cui se adreseaza operatia de lifting a sanilor?
Femeilor a caror sani si-au pierdut forma si volumul;
Femeilor care prezinta sani neuniformi (atunci cand unul dintre sani este mai lasat decat celalalt);
Femeilor care prezinta un grad mai mare sau mai mic de ptoza, cu sau fara deficit de volum, si pentru care acest defect dobandit are implicatii in plan psihic;
Femeilor a caror dezvoltare a sanilor este completa;
Femeilor mature emotional si care inteleg perfect motivatiile pentru care doresc aceasta operatie si sunt de acord cu implicatiile chirurgicale;
Femeilor care inteleg ca vor ramane cu cicatrici definitive si au asteptari realiste cu privire la rezultatul final;
Interventia de ridicare a sanilor trebuie efectuata la momentul potrivit. Spre exemplu, daca ai in plan o sarcina oricand in viitor, in urma acesteia si a alaptarii, sanii tai isi vor pierde din volum si fermitate, iar efectele lifting-ului nu vor persista.
GALERIE FOTO BEFORE AND AFTER
Cazuri de ridicare (lifting) a sanilor
Pentru că știm cât este de important pentru pacientele noastre să aibă și un confort psihic din punct de vedere financiar, la clinica noastră, implanturile mamare pot fi achitate și în rate.
Ce presupune operatia de lifting a sanilor?
Operatia de ridicare (lifting) a sanilor este adesea efectuata simultan cu operatia de marire a sanilor cu implanturi sau cu cea de mamoreductie – micsorarea sanilor. In timpul examinarii preliminare, se clarifica cu medicul estetician daca se foloseste implant, lipofilling (transfer de grasime proprie) sau doar lifting, in functie de asteptarile si constructia fizica a fiecarei paciente.
Urmatorul pas consta in examinarea tesutului mamar si planificarea operatiei. In cazul interventiei de lifting, fara implant mamar, dimensiunea sanului nu va fi modificata semnificativ. Aceasta vizeaza restabilirea formei initiale a sanilor si ridicarea acestora. Daca se doreste cresterea in volum a sanilor rezultatul poate fi obtinut cu ajutorul implanturilor in cadrul aceleiasi operatii, la fel si in cazul in care se doreste reducerea volumului sanilor prin operatia de mamoreductie.
Recuperarea dupa operatia de ridicare a sanilor
Operatia de lifting a sanilor este o interventie chirurgicala cu o recuperare relativ rapida, durerile post-operatorii fiind minime si sunt percepute ca o usoara usturime si presiune pe piept.
Sanii tai pot fi umflati si sensibili timp de cateva saptamani dupa operatie. Medicul iti va oferi tratamentul necesar pentru ameliorarea durerilor si poate recomanda aplicarea pungilor cu gheata in zona pieptului pentru a reduce durerea si inflamarea.
In acelasi timp, iti va fi recomandata purtarea sutienului chirurgical timp de doua-trei saptamani dupa operatie. De asemenea, va trebui sa dormi pe spate, sustinut de perne pentru a-ti mentine pieptul ridicat.
Durerea si vanataile ar trebui sa dispara dupa cateva saptamani de la interventie. In schimb, poate dura intre 3 si 12 luni pentru ca sanii tai sa ajunga la forma finala.
Evita ridicarea greutatilor si exercitiile fizice intense timp de doua pana la patru saptamani dupa operatie.
Posibile complicatii si riscuri chirurgicale
Ca orice interventie chirurgicala, lifting-ul sanilor poate avea urmatoarele riscuri:
- Sangerare
- Infectie
- Colectarea de sange sau lichid la nivelul sanilor
- Cicatrici – unele cicatrici pot fi proeminente sau dureroase datorita vindecarii slabe a inciziilor
- Pierderea sensibilitatii la atingere la nivelul sanului sau areolei, care poate fi temporara sau permanenta
- Forma neuniforma la unul dintre sani sau sani inegali
- Formarea cheagurilor de sange
- Nevoia unei alte interventii chirurgicale
Asigura-te ca discuti cu medicul tau estetician toate posibilele riscuri si complicatii care pot aparea inainte de procedura de lifting mamar.
Dupa operatie, contacteaza imediat medicul chirurg daca:
- Sanii tai sunt rosii si ii simti fierbinti la atingere
- Ai febra peste 38°C
- Sange sau alte lichide continua sa supureze prin incizii
- Ai dureri in piept sau probleme cu respiratia