Despre ingrosarea si alungirea penisului

Exceptand aspectul estetic, pe care multi barbati doresc sa-l aiba, exista si unul functional in care se incadreaza malformatiile congenitale (micropenia, hipospadiasul, epispadiasul sau fibroza peniana), care limiteaza sau opresc capacitatea de procreere sau de a duce o viata sexuala normala.

Motivul cel mai des intalnit pentru aceasta operatie este cel estetic.

Marirea penisului atat in lungime cat si in grosime prin interventie chirurgicala.

Recomandare

Una prin care se va intrerupe insertia penisului pe osul pubian, care se face prin doua ligamente: suspensor al penisului si fundiform. Prin dezinsertia acestora de pe osul pubian se va cobori acea treime a penisului care in mod normal este ascunsa sub tesuturi, castigandu-se astfel 2-4 cm. Penisul va avea in acest caz o pozitie flasca, balanta, dar nu va fi lipsit de fermitate. Marimea in pozitia erectila poate varia considerabil. Postoperator, pentru a preveni retractia penisului, se vor folosi contra-greutati speciale atasate acestuia pana la vindecarea completa.

Se va folosi un program de masaj la indicatia medicului specialist.

Alta metoda pentru a creste atat lungimea cat si grosimea este prin folosirea de implanturi speciale, fabricate dintr-un silicon care vor fi umplute cu ser fiziologic la sfarsitul operatiei.
Indicatia implanturilor este data in cazurile de impotenta.

Experienta, ne demonstreaza clar ca dezinsertia ligamentelor peniene de pe osul pubian, cu injectare de grasime proprie este cea mai buna metoda.

Pentru accentuarea rezultatului se folosesc tehnici de injectare a unui anume tip de acid hyaluronic (Macrolane), care pana in acest moment a oferit rezultate promitatoare.

Alta metoda pentru a creste atat lungimea cat si grosimea este prin folosirea de implanturi speciale, fabricate dintr-un silicon care vor fi umplute cu ser fiziologic la sfarsitul operatiei. Acest gen de procedura este relativ traumatizanta pentru tesuturile peniene, iar riscul de infectie si necroza a acestora este mult mai mare.

Experienta ne demonstreaza clar ca dezinsertia ligamentelor peniene de pe osul pubian, cu injectare de grasime si ulterior liposculptura este cea mai buna metoda, deoarece riscurile postoperatorii sunt practic inexistente fata de metoda insertiei de implant, care atat pe termen scurt si lung poate sa duca la complicatii grave atat din punct de vedere fizic cat si psihic.