Despre chirurgia mainii

Cicatricile constituie rezultatul vindecării de către organism a unor leziuni, cauzate de traumatisme, afecţiuni sau intervenţii chirurgicale. Mărimea rănilor, profunzimea şi localizarea acestora, vârsta, ereditatea şi caracteristicile pielii, determină în mod esenţial forma şi dimensiunea cicatricilor ulterioare. O perioadă de aproximativ doi ani poate fi necesară pentru estomparea cicatricilor cutanate, dar după aceasta perioada, este puţin probabil să continue să se amelioreze.

Nu trebuie să te aştepţi la dispariţia completă a cicatricilor, ci apeleaza la chirurgia reparatorie pentru estomparea acestora şi ameliorarea aspectului pielii.

Chirurgia plastica este o specialitate chirurgicala ce tinde sa imbunatateasca functiile fizice sau sa diminueze deformitatile sau cicatricile rezultate din accidente, boli sau defecte congenitale. Corectarea cicatricilor prin chirurgia plastica poate imbunatatii sau minimaliza cicatricile, restaura functiie si corecta deformarile aparute in urma accidentelor sau postoperator.