Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ce este contractura capsulara?

Desi literatura de specialitate si mijloacele de informare in masa abund de articole si informatii despre aceasta posibila evolutie nedorita a operatiei de implant mamar, ea este totusi mult mai rara decat s-ar crede si nu atat de periculoasa cum ii spune numele. Important este sa sti cum sa o intelegi si cum sa o tratezi,daca apare. In primul rand, nu intrati in panica.

Aparitia unei contracturi capsulare este un proces tardiv, lent ,proces in timpul caruia, din motive nu clar demonstrate nici in zilele noastre ,tesutul cicatricial fin ,si daca vreti, normal, care se va forma in jurul implantului dumneavoastra in perioada de vindecare si maturizare de dupa interventie,in rare cazuri, are tendinta sa se ingroase in timp si sa se stranga in jurul implantului.

Aceasta evolutie este in stadii, de la o contractura laxa, ce nu pune deobicei probleme pacientei, la stadiile avansate cand sanul poate suferi o modificare estetica si ,la un momendat si o stare dureroasa ,episodic repetiva sau constanta.Indiferent de stadiu, prezenta unei contracturi nu va pune in pericol sanatatea generala sau a sanului si are o buna rezolvare prin tratament chirurgical de specialitate.

Cauzele aparitie contracturii capsulare nu au fost stabilite exact, nu au o regula clara de aparitie dintr-un motiv clar. Studiile statistice, observatiile clinice si de laborator au concurat catre dovezi ca implanturile mamare netede, cu continut salin sunt mult mai predispuse la aparitia contracturii capsulare.

Calitatea actului operator, marimea potrivita a implantului, tipurile de suprafata a implantelor, rezolvarea eficienta a complicatiilor, mai ales hematomul postoperator, teoria biofilmului si a infectiilor subclinice,sarcina,slabirea rapida,toate aceste lucruri au fost luate in calcul si considerate mai mult sau mai putin cauze posibile de dezvoltare a unei contracturi capsulare.

Tratamentul contracturii capsulare

Nu voi trece in revista diversele metode medicamentoase si fiziokinetoterapeutice incercate pana in acest moment. Din punct de vedere al experientei personale, contractura capsulara in stadii incipiente trebuie monitorizata regulat pentru a observa viteza de evolutie, fara a se interveni chirurgical.

Pentru stadiile avansate, cu modificari estetice sau mai ales daca apare discomfortul dureros, tratamentul chirurgical de indepartare a capsulei va rezolva problema, prognosticul fiind foarte buna si recidiva extrem de rara.

Contact rapid

Completand acest formular sunteti de acord ca datele dumneavoastra sa fie prelucrate si sa intre automat in baza de date a site-ului nostru.