Chirurgia urechii oferă echilibru și proporție

Urechile decolate ( urechi clapauge) pot fi daunatoare din punct de vedere psihologic pentru un copil dar si pentru un adult.

Pe la varsta de 7 ani copiii incep sa se uite atent la sine si la ceilalti, ei incep sa observe diferente si este deosebit de neplacut pentru cei cu urechi proeminente cand li se atribuie nick-name-uri sau porecle pe aceste considerente.

Cui se adreseaza operatia de otoplastie?

Operatia se adreseaza femeilor si barbatilor care sunt nemultumiti de aspectul urechilor lor. Otoplastia poate fi efectuata la orice varsta.
Daca sunteti nemultumita de aspectul urechilor dumneavoastra aceasta operatie ofera noi posibilitati pentru a avea un nou “look”. Efectul postoperator este permanent iar urechile nu revin la pozitia initiala.
Scopul chirurgiei plastice in procedura otoplastiei este de-a plasa pavilionul urechii cat mai aproape de partea laterala a capului.

GALERIE FOTO BEFORE AND AFTER

Prezentare cazuri implanturi mamare

Pentru că știm cât este de important pentru pacientele noastre să aibă și un confort psihic din punct de vedere financiar, la clinica noastră, implanturile mamare pot fi achitate și în rate.

Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala se realizeaza prin remodelarea cartilajului auricular si ancorarea lui pentru a apropia urechile de cap. Sutura se face cu fire neresorbabile pentru a mentine permanent noua pozitionare. Inciziile rezultate sunt pe fata posterioara a urechii si sunt mascate.
Operatia se efectueaza sub anestezie generala in special in cazul copiilor deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale.

Revenirea la normal

Timpul necesar pentru efectuarea otoplastiei depinde de mai multi factori incluzind abordul chirurgical, complexitatea operatiei, anatomia pacientului/ei, tipul anesteziei.
Cele mai multe otoplastii nu necesita zile de spitalizare postoperatorie, pacientii putand pleca acasa la cateva ore dupa operatie, dar in cazul copiilor care au beneficiat de anestezie generala sunt indicate 1-2 zile de spitalizare pentru a ramane dupa operatie sub observarea personalului medico-chirurgical de specialitate.
Cateva posibile complicatii sunt: sangerare, hematom, infectia, alergie la anestezic. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita aceste complicatii.

Important!

Efectele postoperatorii se manifesta prin umflarea urechii si dureri de intensitate redusa. Umflaturile dispar dupa cateva zile . Primele pansamente vor fi mai voluminoase, iar urmatoarele vor fi pansamente fine.

Firele se scot dupa 7-10 zile.
Cicatricile rezultate sunt mici si nu pun probleme din punct de vedere estetic. Ele vor avea o culoare roz cateva luni, dupa care vor capata culoarea tegumentului din jur.
De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile.
Otoplastia produce o schimbare pozitiva a fetei.

Aceasta duce la o crestere a increderii in sine deoarece defectul urechiilor decolate a fost inlaturat.