preloader
Rinoplastie: la ce sa te astepti inainte si dupa operatie

Rinoplastie: la ce sa te astepti inainte si dupa operatie

Rinoplastie: la ce sa te astepti inainte si dupa operatie

Te gandesti ca a sosit momentul sa corectezi anumite probleme estetice si/sau functionale si vrei sa afli mai multe despre ce presupune operatia estetica de remodelare a nasului?

Rinoplastia este cea mai comuna optiune pentru pacientii nemultumiti de marimea sau de forma nasului. Dar, pe langa beneficiile estetice cunoscute ale procedurii, rinoplastia a evoluat avand astazi mai multe aplicatii. Astfel, prin rinoplastie se pot corecta anumite afectiuni si inlatura problemele respiratorii asociate, in urmatoarele cazuri:

 • Defecte post traumatice
 • Deviatia de sept nazal
 • Malformatii sau ablatii tumorale

Scopul rinoplastiei este acela de imbunatati atat aspectul cat si functionalitatea nasului pacientului, tinand cont de caracteristicile pielii si de intreaga fizionomie a fetei.

Rinoplastia – inainte de operatie

Alege-ti medicul estetician cu grija

Inainte de operatia de rinoplastie, chirurgul trebuie sa se asigure ca pacientul intelege pe deplin procedura, atat riscurile cat si beneficiile acesteia. In timp ce rinoplastia este o procedura sigura, este important ca operatia sa fie realizata de catre un expert.

Comunica deschis cu medicul tau

Discuta cat mai deschis despre dorintele si asteptarile tale legate de interventia estetica de remodelare a nasului. De multe ori, poate ajuta sa iti faci o lista cu intrebarile pe care doresti sa i le adresezi medicului, astfel incat, atunci cand vei parasi cabinetul, sa fii pe deplin lamurit. Comunicarea buna intre medic si pacient este cheia unui rezultat, de cele mai multe ori, superior asteptarilor.

Recomandari inainte de operatie

 • Este important sa te lasi fumat sau cel putin sa reduci cat de mult poti consumul de tutun. Acest lucru ajuta la o mai buna circulatie a sangelui si cicatricile se vor vindeca mai repede.
 • Asigura-te ca ai totul pregatit: stabileste cine te va putea insoti dupa externare si aprovizioneaza-te cu bauturi reci si crema pentru hidratare.
 • Alte recomandari: protejeaza-te de razele UV, incearca sa eviti o eventuala raceala si intrerupe consumul de medicamente.

Rinoplastia, operatia de remodelare a nasului

Dr. Ovidiu Grecu – medic primar chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva

Recuperarea dupa operatia de rinoplastie

Dupa operatie, majoritatea pacientilor experimenteaza un disconfort usor pana la moderat, care poate fi controlat prin medicatia prescrisa de medic. Cu toate acestea, prima parte a perioadei de recuperare poate fi oarecum neplacuta la locul de munca sau in mediul social, datorita echimozelor si edemelor aparute in urma interventiei.

In plus, pacientii trebuie sa evite activitatile intense precum alergatul sau inotul timp de doua pana la trei saptamani de la operatie. Purtarea ochelarilor este de asemenea de evitat pentru o perioada de patru pana la cinci saptamani.

Recomandari dupa operatie

 • Este recomandat sa dormi pe spate, cu capul ridicat fie pe doua perne, fie intr-un scaun inclinat. Daca dormi in pozitia ta obisnuita, nasul ti se va umfla. A dormi pe spate cu capul usor ridicat, este cea mai buna optiune.
 • In primele doua zile tine aproape compresele cu gheata. Aplica compresele, pana inainte de culcare, in jurul ochilor si nasului. Acest lucru impiedica aparitia echimozelor si edemelor, reduce imflamarea si te va face sa te simti mai confortabil.
 • In prima saptamana:
  • Te poti plimba oricat doresti
  • Evita pe cat posibil sa iti sufli nasul
  • Este interzis condusul si exercitiile intense
  • Nu ridica peste 10kg
  • Nu sta cu capul in jos
  • Evita loviturile
  • Adreseaza-te medicului tau estetician daca ai orice intrebari legate de recuperare in urma rinoplastiei

Recuperarea dupa operatia de rinoplastie

Daca iti doresti sa afli mai multe detalii despre rinoplastie – operatia estetica de remodelare a nasuluiprogrameaza o consultatie cu dr. Ovidiu Grecu – medic primar in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, pentru a gasi cele mai bune solutii pliate pe dorintele tale.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn