preloader
Chirurgia plastica si chirurgia estetica – care sunt diferentele?

Chirurgia plastica si chirurgia estetica – care sunt diferentele?

Chirurgia plastica si chirurgia estetica – care sunt diferentele?

Termenii de chirurgie plastica si chirurgie estetica sunt deseori confundati, iar daca dintotdeauna ai crezut ca inseamna acelasi lucru, nu te afli printre putinii. Datorita unui numar din ce in ce mai mare de chirurgi plasticieni care aleg sa isi concentreze practica asupra chirurgiei estetice, termenii sunt frecvent utilizati interschimbabil. Acest lucru insa, din punct de vedere tehnic, nu este corect. Chirurgia plastica si chirurgia estetica sunt doua specializari strans legate, insa acestea au scopuri diferite.

Chirurgia plastica si chirurgia estetica urmaresc obiective diferite

Chirurgia estetica: focalizata pe imbunatatirea aspectului fizic

Chirurgia estetica este o disciplina unica a medicinei axata pe imbunatatirea aspectului fizic, prin tehnici chirurgicale. Toate procedurile, tehnicile si principiile sunt concentrate in intregime spre a conferi un aspect simetric, proportional si implicit estetic. Interventiile chirurgiei estetice pot fi efectuate pe toate zonele fetei, gatului si corpului. Deoarece toate zonele tratate functioneaza corect, dar se doreste un aspect mai atractiv, chirurgia estetica este optionala.

Domeniile de aplicare a chirurgiei estetice:

Chirurgia plastica: focalizata pe repararea defectelor, reconstructia functiilor si aspectului

Chirurgia plastica este definita ca o specializare chirurgicala dedicata reconstructiei defectelor faciale sau ale corpului datorate unor tulburari din nastere, traumatisme sau boli. Chirurgia plastica are rolul de a corecta zonele disfunctionale ale corpului, avand o natura reconstructiva.

Domeniile de aplicare a chirurgiei plastice:

Alegerea chirurgului potrivit in domeniul chirurgiei plastice si estetice

Dupa ce ai decis ce tip de interventie, plastica sau estetica, ai nevoie, urmatorul pas este identificarea clinicilor si chirurgilor pentru a efectua procedura. Iata care credem ca sunt criteriile cele mai importante dupa care te ghidezi in alegerea chirurgului potrivit:

1. Pregatire medicala

Vei dori sa te asiguri ca medicul chirurg este specializat in domeniul de care ai tu nevoie. Spre exemplu, daca vrei sa iti imbunatatesti aspectul fizic si te gandesti la o interventie de marire a sanilor, atunci vei fi in cautarea unui chirurg estetician specializat in chirurgia estetica a sanului. Daca te confrunti cu o cicatrice care iti displace sau cu un defect congenital, atunci chirurgul plastician este cel care te poate ajuta. Asigura-te ca medicul tau este acreditat si lucreaza conform conditiilor organelor de reglementare.

2. Domeniul de expertiza

Unii chirurgi esteticieni se specializeaza in operatii de remodelare a corpului, in timp ce altii se concentreaza in mod special in jurul procedurilor faciale. Este important sa iti alegi medicul in functie de procedura pe care intentionezi sa o realizezi. In plus fata de evaluarea chirurgului si a personalului clinicii, iti poti face o parere despre rezultatele obtinute prin vizualizarea galeriei de imagini inainte si dupa. Cauta persoane a caror tip de corp este similar cu al tau pentru a-ti face o idee despre rezultatele pe care le poti astepta in urma interventiei. Nu uita, insa, ca fiecare suntem unici si fiecare procedura este adaptata nevoilor si caracteristicilor personale.

Incearca sa fii cat mai deschisa in timpul discutiilor, vorbind sincer despre obiectivele tale. Pune intrebari si expune-ti preocuparile. Comunicarea buna il va ajuta pe medic sa faca recomandari pe baza unor informatii relevante si sa se asigure ca interventia chirurgicala este adaptata astfel incat sa ti se potriveasca perfect.

3. Clinica

Clinica pe care o alegi trebuie sa te faca sa te simti confortabil si sa beneficiezi de ingrijire din partea unui personal prietenos si profesionist. In plus, trebuie sa aiba certificarile care confirma faptul ca functioneaza in siguranta, la standardele medicale impuse prin lege. Care este singurul lucru care nu ar trebui sa fie in topul considerentelor tale? Pretul. Atat in chirurgia plastica cat si estetica, procesul este unul care iti poate schimba viata. Este important sa alegi corect din prima, punand pe primul loc sanatatea si rezultatul final in detrimetrul unei „oferte” bune.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn