preloader
Remodelarea nasului fara operatie – rinocorectie cu acid hialuronic

Remodelarea nasului fara operatie – rinocorectie cu acid hialuronic

Remodelarea nasului fara operatie – rinocorectie cu acid hialuronic

Poate te-ai gandit ca atunci cand vine vorba de nemultumirea fata de forma sau marimea nasului, exista doar doua optiuni: sa inveti sa iti accepti micile imperfectiuni sau sa optezi pentru o operatie chirurgicala de rinoplastie.

Exista, insa, si o treia optiune fara sa ajungi sub bisturiu: remodelarea nasului cu ajutorul acidului hialuronic.

Solutiile de injectare sunt un miracol al medicinei estetice moderne. Poti obtine rinocorectia fara a interveni chirurgical, cu conditia ca nasul sa aiba caracteristicile potrivite pentru aceasta procedura. In timp ce rinocorectia fara operatie nu poate reduce dimensiunea nasului, poate crea simetria dorita si netezi conturul, oferind un rezultat conform si placut in raport cu trasaturile fetei. Mai mult decat atat, poate fi o alternativa non-invaziva de succes pentru chirurgia de revizuire a pacientilor nemultumiti de rezultatele rinoplastiei chirurgicale.

Remodelarea nasului fara operatie poate fi utila pentru:

  • Reducerea aspectului diformitatilor prin umplerea tesutului din jur
  • Reducerea sau eliminarea santurilor si liniilor inestetice
  • Imbunatatirea simetriei
  • Crearea unui efect de ridicare si definire a varfului nazal
  • Corectarea profilului nazal

Ce este rinocorectia cu acid hialuronic si prin ce se diferentiaza de traditionala operatie de rinoplastie?

Rinoplastia este interventia chirurgicala care are scopul de a schimba forma nasului. Necesita anestezie si timp de vindecare considerabil datorita inflamarilor si vanatailor aparute in urma operatiei, iar rezultatele sunt permanente.

Pe de alta parte, rinocorectia nechirurgicala se realizeaza prin injectarea filler-ului potrivit folosind ace de mici dimensiuni pentru a ajusta forma si conturul nasului fara o interventie chirurgicala invaziva. In cazul acestei proceduri, efecte sunt temporare.

Cum se realizeaza remodelarea nasului fara operatie?

Cantitati mici de umplutura dermica sunt injectate in zonele in care trebuie completat pentru a obtine un aspect mai neted si mai simetric. Aceasta procedura nu are efecte imediate deoarece rezultatul final se obtine dupa o serie de mai multe tratamente, cu cel putin 4-6 saptamani intre sedinte. Aceasta abordare treptata este necesara datorita modului de functionare a acestor umpluturi.

Dupa o sedinta de injectare, corpul tau incepe sa lucreze “impotriva” solutiei straine formand o capsula de tesut care o tine in pozitie. Abia dupa o perioada de timp tesutul natural din jurul umpluturii creeaza mai mult volum in acea zona, astfel incat rezultatul nu poate fi apreciat cu exactitate la sfarsitul fiecarei sesiuni de tratament.

Doar dupa timpul recomandat de catre medicul estetician se va putea vedea daca si unde sunt necesare mai multe injectii, precum si cantitatea optima. Acest lucru permite atat medicului cat si pacientului sa decida pe parcurs cand este suficient, putand obtine cel mai bun rezultat estetic.

Ce NU se poate realiza prin remodelarea nasului fara operatie?

Daca iti doresti un nas mai mic, mai scurt, mai drept sau mai subtire, aceasta procedura nu va indeplini obiectivele. Rinoplastia nechirurgicala nu poate indeparta cocoasa nazala si nici nu poate rezolva problemele functionale precum deviatia de sept sau hipertrofia de cornete. Nici aceasta procedura, sau oricare alta, nu iti poate oferi un nas “perfect”, complet simetric. Obiectivul chirurgiei estetice este de imbunatatire a aspectului, nu perfectiunea.

Ce se intampla daca esti nemultumit de rezultatele rinoplastiei nechirurgicale?

Nu ai de ce sa te ingrijorezi, rezultatele interventiei nu sunt permanente. Daca nu esti pe deplin multumit, in cateva luni umpluturile vor fi absorbite iar nasul tau va reveni la forma initiala.

Posibile riscuri si complicatii

Remodelarea nasului fara operatie chirurgicala nu necesita anestezie generala sau sedare. Se foloseste doar un anestezic local, uneori impreuna cu un sedativ oral pentru relaxarea pacientului. Din acest motiv dar si a faptului ca nu exista incizii, aceasta metoda prezinta un risc mult mai mic decat operatia chirurgicala de rinoplastie. Cu toate astea, exista cateva riscuri, precum:

  • Reactii de hipersensibilitate
  • Infectie
  • Rezultate estetice asimetrice sau nesatisfacatoare
  • Afectarea pielii nazale
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn