preloader
Operatie estetica barbie dubla – totul despre remodelarea chirurgicala a barbiei si gatului

Operatie estetica barbie dubla – totul despre remodelarea chirurgicala a barbiei si gatului

Operatie estetica barbie dubla – totul despre remodelarea chirurgicala a barbiei si gatului

In timp ce multora dintre noi ne-ar place sa vedem un profil suplu si neted atunci cand ne privim in oglinda, uneori, datorita excesului de grasime, se formeaza un depozit de grasime, ce creeaza un efect de barbie dubla. Barbia dubla poate rezulta din multe cauze, precum factori ereditari, greutate, anatomie sau chiar datorita pozitionarii cailor respiratorii. Daca esti nemultumit de aspectul barbiei si gatului, nu iti face griji, nu esti singurul.

Ce este chirurgia barbiei duble?

Medicii esteticieni pot folosi mai multe proceduri chirurgicale pentru remodelarea barbiei. Acestea pot include:

 • Liposuctie: cu ajutorul acestei proceduri se indeparteaza grasimea in exces, sculptand barbia si conturul gatului. Interventia se realizeaza printr-o realizarea unei incizii mici sub piele, prin care se insereaza tubul de aspirare a tesutului gras. Liposuctia necesita, de obicei, doar anestezic local pentru a amorti zona.
 • Lifting facial: aceasta interventie chirurgicala permite medicului sa indeparteze atat grasimea cat si pielea in exces din jurul barbiei si a gatului, indepartant barbia dubla. Majoritatea procedurilor de acest fel se realizeaza sub anestezie generala, dar este posibila si doar prin utilizarea unui anestezic local.
 • Lifting gat: diferitele tipuri de proceduri de lifting pentru zona gatului urmaresc indepartarea pielii in exces sau sa stranga muschii gatului pentru a imbunatati conturul gatului si a barbiei. De multe ori, medicul estetician poate combina liftingul facial traditional cu aceasta procedura, pentru un efect natural al interventiei estetice.

In urma oricarei dintre aceste proceduri, pacientul se poate astepta la o perioada de recuperare de aproximativ 10-14 zile in care vor fi prezente urme de vanatai si zone inflamate. Anestezia generala utilizata pentru unele interventii chirurgicale pot afecta grav persoanele care au afectiuni de sanatate. Fumatorii si persoanele care iau medicamente anti-coagulante se pot confrunta, se asemenea, cu un risc crescut de sangerare in timpul oricarei procedure chirurgicale. De aceea, este imperios necesar sa ii comunici medicului tau estetician despre orice afectiune cunoscuta sau urmarea unui tratament medicamentos.

Ce poate trata chirurgia barbiei duble?

 • Indeparteaza excesul de piele de la nivelul barbiei si gatului
 • Inlatura depunerile de grasime in exces
 • Defineste conturul gatului si a barbiei

Pierderea aspectului tineresc al fetei si gatului se poate datora multor factori, precum conditii de mediu, stres, stilul de viata, ori poate fi un factor ereditar (genetic).

Unele persoane simt ca nu este momentul sa apeleze la o procedura completa de lifting facial, deoarece aspectul fetei este inca placut. Cu toate astea, pot observa degradari la nivelul gatului, prin exces de piele, colectarea de grasime si riduri.

La ce sa te astepti dupa operatie de barbie dubla

In urma operatiei pentru eliminarea barbiei duble, te poti astepta la vanatai si o usoara inflamare a zonei ce poate cauza un anumit grad de disconfort.

Medicul tau iti poate recomanda aplicarea unui unguent cu antibiotic in zonele de incizie. In plus, se recomanda evitarea expunerii la soare sau contactul prelungit cu apa timp de cateva zile.

Timpul de recuperare depinde de procedura chirurgicala folosita de catre medic. In cazul liposuctiei, dureaza de la cateva zile pana la aproximativ o saptamana pana sa te poti intoarce la serviciu. In cazul unui lifting, recuperarea poate dura aproximativ doua saptamani.

Este o operatie convenabila si eficienta?

 • Majoritatea celor care au efectuat operatia estetica de Barbie dubla, pot reveni la locul de munca in decurs de una pana la doua saptamani
 • Persoanele care au efectuat interventia de liposuctie pot reveni mai repede la activitatile de zi cu zi, comparativ cu cele care au efectuat si procedura de lifting
 • Daca iti mentii o greutate corporala consecventa, efectele liposuctiei pot fi permanente
 • Durata efectelor in cazul lifting-ului gatului depind de calitatea pielii dar si de abordarea chirurgicala a medicului. Chirurgul va discuta cu tine toate aceste aspecte inainte de operatie.

Riscuri si reactii adverse

Orice operatie invaziva, implica anumite riscuri. Medicul tau va discuta cu tine inainte de procedura pentru a se asigura va detii toate informatii corecte inainte de a intervene chirurgical.

Iata care ar putea fi riscurile in ceea ce priveste chirurgia barbiei duble:

 • Asimetria trasaturilor facial
 • Sangerare
 • Complicatii in urma anesteziei
 • Scaderea sensibilitatii pielii la nivelul interventiei
 • Disconfort
 • Infectie
 • Inflamare
 • Cicatrici
 • Leziuni ale nervilor
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn