I: Ce marime de implant se potriveste pentru o inaltime de 160 cm si 50 kg?
O intrebare frecvent intalnita in discutiile si directe si prin telefon, cu ocazia asta ma bucur si sper sa va pot lamuri. Daca ar fi asa, ar fi simplu, ar exista o scala la inaltime/greutate, ne cautam inaltimea, greutatea si stim fara sa mai venim la doctor de implant ne trebuie. Dar nu este deloc asa. Doar in urma consultatiei, cu ajutorul meu si al mijloacelor avute la indemana vom masura alte lucruri ale corpului dumneavoastra decat inaltimea si greutatea, cum ar fi:
– Latimea si inaltimea fiecarui san
– Dimensiunile toracelui
– Orientarea
– Asimetrii
– Locul sanilor pe torace (poti fi mai sus, mai jos, mai in lateral)
In functie de acest lucruri statistice vom determina impreuna cu masurarea calitatii tesuturilor sanului dumneavoastra – grosime, densitate, cat putem sa acoperim viitorul implant, cat nu, sunt lucruri variabile de la pacienta la pacienta si in acest fel aceste lucruri ne vor conduce la raspunsul intrebarii dumneavoastra, si anume ce marime si forma se potriveste caracteristicilor dumneavoastra personale care nu au neaparat legatura cu inaltimea si greutatea. In consultatia directa sau online, pot sa va ofer informatii mai multe, avem niste mijloace de masurare si putem sa va oferim o predictie.
I: Care sunt sansele sa faci reactii adverse la implanturi – greata, dereglari etc.?
Este o intrebare care m-a pus un pic in dificultate, nu mi-ati dat niciun fel de alte amanunte, si atunci eu va spun ca nu am intalnit in cariera mea cazuri demonstrate clar si nici in literatura de specialitate publicata de alti colegi de cazuri de greata, dereglari care sa fie determinate sau demonstrate ca sunt determinate de implantul in sine. S-a discutat despre reactii autoimune, miocardite, da dar nu o dovada si un adevar stiintific acceptat de comunitatea noastra, in general. Si atunci, eu cred ca ar trebui sa stau cu dumneavoastra de vorba daca doriti, sa ma lasati sa va fac o evaluare a cazului, o anamneza minutioasa a istoricului dumneavoastra medical si poate vom reusi sa gasim impreuna o explicatie valabila la intrebarea dumneavoastra. De asemenea, va stau la dispozitie pentru consultatii online pe perioada izolarii, va raspund, ma straduiesc sa va fiu de folos cat pot.
I: Exista vreo sansa sa scap de sensibilitatea la nivelul mamelonului dupa interventia de implant mamar?
In primul rand, in general, dupa operatia de implant mamar nu se intampla ca regula tulburari de sensibilitate, dar se poate intampla fie ca este foarte sensibil mamelonul fie ca este mai putin sensibil. Din pacate, nu este o chestiune care tine de chirurg sau de implant, este o chestiune de anatomie, apare rar dar se mai intampla. Ce am observat cand se intampla, din exprimarea dumneavoastra cred ca mai degraba il simtiti hipersensibil, il simtiti prea intens, asta e mai de bine, cand este hipersensibil de obicei isi revine la o stare de normalitate mai repede decat cel care il simt mai putin. Hipersensibilitatea are, de obicei, o evolutie mai buna, deci raspunsul este: Da, puteti avea sperante, desi nu vi le pot garanta, in practica asa se intampla sa va scada sensibilitatea la nivelul mamelonului dar atentiune, va fi lent, de ordinul lunilor de zile. Poate un usor masaj cu un gel antiinflamator, cu un gel cu arnica, plasarea unui pansament moale intre mamelon si tesuturile bustierei sau ale hainelor dumneavoastra, sa va creasca starea de confort. Rabdare, nu avem ce sa facem concret. Va recomand sa evitati in perioada de hipersensibilitate baile fierbinti, masajul agresiv al sanilor sau eforturile fizice intense. N-ar fi rau, cand trece perioada asta de izolare, un control de specialitate la medicul dumneavoastra, nu ca ar putea sa va faca ceva sa va scada sensibilitatea pe loc, dar sa evite eventuale alte posibile complicatii. Un control medical de specialitate este intotdeauna binevenit.