preloader
Chirurgia estetica estivala

Chirurgia estetica estivala

Chirurgia estetica estivala

Sezonul estival este aici, iar fiecare dintre noi își dorește să arate cât mai bine. Este momentul în care acordăm mai multă atenție felului în care arătăm și ne dorim să fim încrezători atunci când suntem la plajă. Indiferent dacă vorbim despre tratamente faciale sau despre intervenții la nivelul corpului, apelăm la acestea din dorința de a ne simți bine în propria persoană, indiferent de situație. Dar este bine să ne facem astfel de proceduri vara? Suntem în siguranță dacă ne facem un tratament facial și apoi ne expunem la soare? Vara este sezonul în care atât tenul cât și corpul au nevoie de îngrijire specială, iar când vorbim despre intervenții la nivelul sânilor sau despre tratamente faciale, dacă urmăm sfaturile de mai jos, vom fi în deplină siguranță.

OPERAȚIA DE IMPLANTURI MAMARE ÎN SEZONUL CALD

Sezonul estival este aici, iar fiecare dintre noi își dorește să arate cât mai bine. Este momentul în care acordăm mai multă atenție felului în care arătăm și ne dorim să fim încrezători atunci când suntem la plajă. Indiferent dacă vorbim despre tratamente faciale sau despre intervenții la nivelul corpului, apelăm la acestea din dorința de a ne simți bine în propria persoană, indiferent de situație. Dar este bine să ne facem astfel de proceduri vara? Suntem în siguranță dacă ne facem un tratament facial și apoi ne expunem la soare? Vara este sezonul în care atât tenul cât și corpul au nevoie de îngrijire specială, iar când vorbim despre intervenții la nivelul sânilor sau despre tratamente faciale, dacă urmăm sfaturile de mai jos, vom fi în deplină siguranță.

Multe dintre pacientele care își doresc o augmentare mamară optează pentru realizarea acesteia în sezonul estival, profitând de zilele libere pentru a-și lua timpul de recuperare necesar. Un alt motiv pentru care vara este potrivită pentru operația de implanturi mamare este faptul că purtarea bustierei va fi mai facilă, aceasta fiind  mai ușor de suportat pe sub un tricou sau o bluză vaporoasă decât ar fi fost în sezonul rece pe sub haine groase. În plus, poți purta doar bustiera în confortul casei tale.

Dacă vara ți se pare potrivită pentru această operație, trebuie să nu neglijezi recomandările medicului chirurg și să respecți întocmai indicațiile acestuia pentru ca rezultatul să fie cel visat și să nu fie compromis sub nicio formă.

Ce trebuie să știi dacă urmează să îți faci o augmentare mamară vara sau dacă ai făcut operația fix înainte de sezonul cald:

1. Implanturile mamare și vacanța la plajă

Concediul la mare NU este compromis dacă abia ți-ai făcut operația de augmentare mamară. Încă de poți bucura de mare, de soare, de plajă!

Expunerea la soare se poate face la aproximativ o lună și jumătate după intervenție, însă întotdeauna cu cremă cu factor de protecție ridicat pe cicatrici. Zona inciziilor trebuie protejată foarte bine, lumina ultravioletă poate face o cicatrice să pară mai roșie pentru o perioadă mai mare de timp. Dacă decizi să te expui la soare cu noii sâni, trebuie neapărat să o faci cu costum de baie, topless-ul nefiind indicat la câteva luni de la operație.

2. La cât timp de la operația de augmentare mamară pot înota?

Indiferent de sezon, înotul după operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare este permis la aproximativ 2 luni și jumătate, chiar 3 luni, prin autotatonare. Începi să înoți ușor, prin încercări scurte și vezi cum se resimte corpul la nivelul sânilor după fiecare încercare. Pe măsură ce trece timpul, îți poți relua sesiunile frecvente de înot sau te poți bucura de înot în mare, însă doar cât simți că îți permite corpul.

3. Implanturile mamare și scufundările

Dacă ești pasionată de scufundări, înțelegem dorința de a te bucura de ele în sezonul cald, chiar dacă abia ți-ai făcut o operație de mărire a sânilor, însă acest lucru nu este permis. Poți face scufundări la minimum jumătate de an de la operație. Recomandat este să faci scufundări la un an de la intervenție deoarece din punct de vedere microscopic operația se maturizează la un an de la efectuarea ei, tocmai de aceea nu trebuie să riști să faci asta mai devreme dacă îți dorești un rezultat stabil în timp și frumos, exact cum l-ai visat când ai optat pentru această operație.

4. Volei pe plajă, după operația de mărire a sânilor?

Da, însă nu mai devreme de 3 luni. Voleiul presupune efort fizic la nivelul sânilor, ceea ce ar putea afecta recuperarea optimă. După ce au trecut 3 luni de la operație, poți practica volei pe plajă.

5. Sportul și operația de implanturi mamare

Să te menții în formă este, cu siguranță, o prioritate pentru tine, mai ales vara. Însă dacă abia ți-ai făcut o augmentare mamară, trebuie să îi dai corpului tău timpul de recuperare de care are nevoie. După o lună poți face exerciții pentru picioare, bicicletă sau mers rapid, însă este obligatoriu să porți bustieră compresivă pentru ca țesuturile proaspăt operate să rămână nemișcate pe cât posibil. După 3 luni poți începe să faci exerciții ușoare și la nivelul sânilor, progresând ușor în funcție de cum îți permite corpul.

6. Sporturile extreme și implanturile mamare abia puse

Oricât de pasionată ești de adrenalină și indiferent de cât de satisfăcător este sentimentul să faci asta în sezonul cald, dacă abia ți-ai făcut o intervenție de mărire a sânilor cu implanturi mamare, așteaptă un an pentru sporturi extreme precum bungee jumping. După un an, ai undă verde la orice sport extrem îți dorești să practici.

ȘTERGEREA RIDURILOR CU TOXINĂ BOTULINICĂ ÎN SEZONUL CALD

Vara îți dorești mai mult ca niciodată ca tenul tău să arate impecabil, cu sau fără machiaj. Multe dintre femei renunță la machiaj odată ce tenul lor s-a bronzat ușor, motiv pentru care apelează la ștergerea ridurilor cu toxină botulinică înainte sau în timpul sezonului cald. Pe lângă faptul că după injectarea cu toxină botulinică ridurile sunt estompate, la nivelul frunții dispare și transpirația, astfel încât te bucuri de două beneficii în urma unei singure intervenții.

Toxina botulinică este folosită și ca tratament împotriva transpirației excesive la nivelul palmelor sau în zona axilelor, fiind recomandată persoanelor care suferă de hiperhidroză. odată ce ai făcut acest tratament la începutul verii, te vei bucura de un sezon cald fără nici un disconfort, indiferent de cât de cald este afară. Rezultatul durează până la 5-6 luni.

Ce trebuie să știi dacă tocmai ți-ai făcut injectare cu toxină botulinică sau urmează să faci asta, dar te pregătești și să pleci în vacanță:

1. Toxina botulinică și efortul fizic

După injectarea toxinei botulinice, efortul fizic este interzis timp de 48 de ore. Astfel, nu mai poți merge la sală, nu poți înota, nu mai poți ieși la alergat. Toxina botulinică are nevoie de 48 ore pentru a se stabiliza pe receptori. După cele 48 ore îți poți relua activitățile fizice.

2. Toxina botulinică și tratamentele faciale

Înainte de vacanță obișnuim să acordăm mai multă atenție tenului nostru și să ne facem tot felul de tratamente faciale, astfel încât tenul nostru să fie impecabil în momentul în care suntem în vacanță. Însă dacă abia ți-ai făcut un tratament de ștergere a ridurilor cu toxină, NU ai voie să îți faci nici un tratament cosmetic la față timp de 48 de ore. Sunt interzise și masajele faciale făcute la salon sau acasă. După 48 de ore toxina s-a stabilizat și poți face orice tratament.

TRATAMENTELE FACIALE – PRP, MICRONEEDLING, ACID HIALURONIC – ÎN SEZONUL CALD

Vara este momentul în care trebuie să acordăm mai multă atenție ca niciodată tenului nostru. Acesta necesită o hidratare mai intensă pentru că expunerea la soare usucă pielea și duce la îmbătrânirea prematură a acesteia, așa că este esențial să avem grijă ca acest lucru să nu se întâmple. Pregătirea pentru vară începe adesea cu tratamente de hidratare intensă, cu diverse cocktail-uri personalizate în funcție de nevoile fiecărui ten – microneedling, cu o rejuvenare facială – PRP (terapia vampir) sau cu injectarea buzelor cu acid hialuronic, astfel încât buzele să arate la fel de pline, senzuale, și fără pic de contur sau ruj.

Ce trebuie să știi dacă tocmai ți-ai făcut un tratament facial sau urmează să  faci asta și să te expui la soare:

1. Acidul hialuronic și expunerea la soare

Spre deosebire de toxina botulinică, acidul hialuronic NU are contraindicații ca și activitate fizică sau efort. Poți merge direct la plajă, te poți juca volei, poți înota, însă este esențial să consumi mai multe lichide decât o faci în mod normal. Pentru ca acidul hialuronic să se „instaleze” frumos și să fie cât mai mult timp prezent, are nevoie de multe lichide consumate. Așa că tot ce trebuie să faci după injectarea cu acid hialuronic este să consumi lichide și să te bucuri de rezultat.

2. Microneedling, PRP și expunerea la soare

Atunci când vorbim despre microneedling si PRP este esențial ca în primele 7 zile de la tratamente să folsoești cremă cu SPF 50 pe care să o aplici pe ten la 2-3 ore, astfel încât să îi oferi protecție maximă. Dacă optezi pentru un tratament de microneedling de hidratare intensă înainte să pleci în vacanță, după ce ai revenit din vacanță și ai tenul bronzat, este recomandat să mai faci un astfel de tratament pentru a-i da un refresh tenului care a fost expus la soare, pielii bronzate.

Vara este momentul potrivit să acorzi mai multă atenție aspectului tău fizic, trebuie doar să asculți recomandările de mai sus și te vei bucura de rezultate frumoase, stabile în timp, indiferent dacă vorbim despre operații de mărire a sânilor cu implanturi mamare sau despre tratamente faciale cu acid hialuronic, toxină botulinică sau PRP. Fă orice te face să te simți încrezătoare în propria persoană, însă urmează întocmai sfaturile medicului specialist și informează-te cum trebuie înainte de orice intervenție. Alege-ți medicul estetician cu grijă!

Descoperă mai multe informații utile pe pagina mea de Instagram:
http://instagram.com/dr.ovidiugrecu/

Cu stimă,
Dr. Grecu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn