

Pierdea parului poate avea un impact major asupra imaginii si stimei de sine, atat in randul barbatilor, cat si a femeilor. Daca nu esti pregatit sa apelezi la implantul de par, terapia cu PRP poate fi solutia pe care o cautai!
Terapia vampir este din ce mai apreciata pentru stimularea cresterii firelor de par.”
PRP (Platelet-Rich Plasma) sau terapia vampir este un tratament avansat cunoscut pentru mai multe aplicatii benefice sanatatii si aspectului fizic. PRP este folosit in medicina – pentru sporirea procesului de recuperare (in special de catre sportivi pentru a trata leziuni ale tendoanelor, muschilor si ligamentelor); in estetica ca tratament facial cu efect de intinerire – pentru estomparea ridurilor, a petelor solare, fiind utilizat cu succes in tratarea cuperozei, a cicatricilor post-acneice; precum si ca tratament impotriva caderii parului.
Tratamentul nonchirurgical PRP pentru caderea parului este considerat o alternativa sigura, minim invaziva si mult mai accesibila fata de implantul traditional de par. Si-a dovedit eficienta atat pentru caderea parului datorata varstei, cat pentru alopecie, o afectiune care determina pierderea parului in randul persoanelor tinere.
Procedura. Ce se intampla in timpul unui tratament PRP pentru caderea parului?

Trombocitele din sange au un rol principal in coagulare si vindecare. Acestea sunt celulele care se ocupa cu vindecarea tesuturilor corpului uman. Plasma este lichidul din sange care transporta trombocitele, impreuna cu globulele albe si rosii. In timpul procedurii PRP, medicul separa trombocitele de restul celulelor si le prelucreaza pentru a concentra factorii de regenerare. Odata injectat in scalp, PRP creste fluxul sanguin catre foliculii de par, stimuland cresterea de noi foliculi si prelungind faza activa a ciclului parului, sporind cresterea acestuia.
Pasii in aplicarea tratamentului PRP pentru caderea parului:
• Medicul recolteaza o cantitate din sangele pacientului
• Proba de sange se plaseaza intr-o centrigufa
• Centrifuga separa plasma de restul componentelor sangelui
• Medicul extrage plasma (trombocitele) cu o seringa
• Medicul injecteaza trombocitele in zonele vizate ale scalpului
Intregul proces poate dura in jur de 60 de minute, fiind necesare mai multe sesiuni pentru efecte vizibile si de durata. Dupa tratamentul cu PRP, pacientul poate reveni la activitatile sale obisnuite, fara sa existe restrictii.
Cand vei observa rezultatele terapiei PRP pentru caderea parului?

Cercetarile privind rezultatele terapiei PRP pentru caderea parului, atat la barbati cat si la femei, au aratat imbunatatiri dupa 3 sedinte, ce au constat in indesirea parului, fir mai gros si rezistenta la radacina.
Adoptarea unui stil de viata sanatos creste sansa de reusita a tratamentului. Renunta la fumat si pastreaza o dieta echilibrata pentru a nu perturba calitatea sangelui care ajuta la cresterea parului.
Pentru rezultate vizibile este nevoie de tratament repetat. Numarul sedintelor este determinat de mai multi factori precum cantitatea de par, cauza caderii parului si varsta. De obicei, tratamentul se efectueaza la fiecare 4-6 saptamani timp de 3-6 luni, apoi se realizeaza cate o sendinta de intretinere o data la 3-4 luni timp de pana la 2 ani.
Cat timp dureaza efectele PRP pentru caderea parului?
PRP nu este un remediu pentru afectiunile care cauzeaza caderea parului. Din acest motiv, pentru a mentine rezultatele, sunt necesare tratamente periodice. Acelasi lucru este valabil si pentru medicamentele recomandate de catre medic pentru tratarea alopeciei.
Recomandarile medicului cu privire la frecventa aplicarii tratamentului PRP variaza in functie de cat de avansata este alopecia si de rezultatele tratamentului initial. Ca tratament de intretinere, medicul poate recomanda o sedinta la fiecare 3-6 luni pentru a tine sub control caderea parului.
Efecte secundare. Care sunt riscurile si efectele secundare ale PRP pentru caderea parului?
Datorita utilizarii sangelui propriu al pacientului, exista compatibilitate 100% pentru acest tip de tratament, prin urmare riscurile sunt minime in aparitia efectelor secundare.
Cu toate acestea, o parte dintre persoanele care au urmat un tratament PRP pentru caderea parului, au sesizat urmatoarele reactii adverse:
• Durere usoara in locul injectarii
• Sensibilitate la nivelul scalpului
• Umflaturi
• Dureri de cap
• Mancarimi
• Sangerare temporara in locul injectarii