preloader
De ce implanturile mamare mai mici, au devenit mai populare

De ce implanturile mamare mai mici, au devenit mai populare

De ce implanturile mamare mai mici, au devenit mai populare

Tendințele sunt mereu în schimbare, iar implanturile de dimensiuni mai mici au capătat, în ultima periodă, din ce în ce mai multă popularitate. Chiar și celebritățile cunoscute pentru bustul lor voluminos, precum Pamela Anderson, Heidi Montag sau Oana Zăvoranu și Nicoleta Luciu, au optat pentru schimbarea implanturilor mamare cu unele mai mici.

Atunci când implanturile supradimensionate au fost ”la modă”, femeile care optau pentru intervenția chirurgicală de mărire a sânilor, ani buni au mers pe ideea că “mai mare este mai bun/mai frumos”. Însă, tendința celebrităților de a înlocui implanturile mari cu implanturi mai mici, a început să prindă la femei din toată lumea. Nevoile pacientelor le putem împărți în 3 categorii:

  • Femei care au implanturi mamare de mulți ani, iar acestea trebuie schimbate (chirurgia secundară a sânului). Odată cu înlocuirea implanturilor, aleg o dimensiune mai mică
  • Femei care își pun implanturi mamare pentru prima dată și care aleg o dimensiune mai modestă decât ar fi ales în anii precedenți
  • Femei care au implanturi de dimensiuni mari, iar acum aleg să reducă dimensiunea ca urmare a tendințelor actuale

Ce se află în spatele tendinței de mărire a sânilor cu implanturi mamare mai mici?

Unul dintre aspectele cele mai importante pe care medicul trebuie să-l discute cu pacienții săi este faptul că marimea sânilor trebuie să se potrivească aspectului fizic individual. Fiecare pacientă are deja o idee despre mărimea pe care și-o dorește, însă este datoria chirurgului estetician să ofere un rezultat satisfăcător fără ca implanturile să aibă un aspect incomod sau nefiresc. De fapt, aspectul natural, este și motivul principal care se află în spatele tendinței ”mai mic este mai bun”, în intervențiile chirurgicale de implant mamar.

Ce iau femeile în considerare, acum, mai mult decât înainte, când vine vorba despre intervenția chirurgicală de mărire a sânilor:

  • Implanturile mamare mai mici, par mai naturale. Cu cât implantul este mai mare, cu atât va arăta mai ”artificial”, în special pe corpul unei femei de statură mică. Un implant mamar mai mic va avea o formă și o textură mult mai aproape de natural, în timp ce va fi cu siguranță mai mare decât înaintea intervenției. Un alt lucru care surprinde femeile care optează pentru implanturi mamare prea mari, sunt vergeturile care pot apărea pe piele. Riscul de a apărea vergeturi în cazul implanturilor potrivite ca dimensiune, este cu mult mai redus.
  • Aspect îmbunătățit fără a ieși in evidență. Multe femei vor ca mărimea sânilor să le îmbunătățească aspectul general fără a atrage atenție excesivă sau nedorită asupra lor. Un implant mamar mai mic poate ajuta să fie evitate aceste momente incomode.
  • Au în vedere intervenții chirurgicale viitoare. Un implant mamar mai mic este mai puțin probabil să își modifice aspectul în timp sau să se ”demodeze”. Motivul cel mai întalnit pentru care multe dintre femei se întorc sub bisturiu, este marimea. În ultima periodă, s-a observat o creștere a procedurilor de chirurgie secundară tocmai pentru schimbarea implanturilor mamare actuale cu unele mai mici. Desigur, există și femei care își doresc implanturi mai mari decât cele pe care le au, dar acesta este și motivul pentru care Dr. Ovidiu Grecu petrece întotdeauna mult timp discutând cu pacienții săi înainte de operație, asigurându-se că planifică proceduri de mărire a sânilor cu rezultate satisfăcătoare pentru mult timp de atunci înainte.
  • Motive medicale pentru implanturi mai mici. Implanturile mai mici înseamnă incizii mai mici, cicatrici mai mici și mai puține probleme legate de durerile de spate. Multe femei care solicită implanturi mamare de mari dimensiuni trebuie să se adapteze la noua greutate a sânilor. Pot apărea dureri musculare la nivelul gâtului, spatelui și umerilor.
  • Implanturile mamare mai mici permit piese de îmbrăcăminte mai versatile. Așa cum știm cu toții, moda se schimbă constant. O augumentare mamară cu implanturi mai mici, potrivite structurii corpului, va menține aspectul în limite normale, astfel încât vei arăta grozav în majoritatea pieselor vestimentare, pe măsura ce stilurile se schimbă.
  • Implanturile mai mici, nu interferează așa mult cu activitățile sportive. Tot mai multe femei își doresc să rămână în formă, iar acest lucru se poate realizeaza prin practicarea diferitelor activităților sportive. Unele femei practică la nivel de întreținere, iar altele pot avea dorința de a obține performanțe prin participarea la competiții sportive serioase. Cu cât implantul mamar este mai mic, cu atât mai ușor va fi să te implici în activități de toate felurile, cu disconfort minim.

În final, scopul unei operații de mărire a sânilor cu implant mamar este acela de a te ajuta să arăți cât mai bine. Nu alege mărimea implantului doar pentru că o vedetă sau chiar prietena ta arată bine cu acea dimensiune. Corpul tău este unic, de aceea trebuie să discuți cu medicul tău estetician opțiunile care vor funcționa cel mai bine pentru tine: implantul potrivit pentru forma ta, pentru stilul tău de viață precum și dorințele tale legate de aspectul final.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn