preloader
Chirurgia estetica ii face intr-adevar pe oameni sa se simta mai bine in corpul lor?

Chirurgia estetica ii face intr-adevar pe oameni sa se simta mai bine in corpul lor?

Chirurgia estetica ii face intr-adevar pe oameni sa se simta mai bine in corpul lor?

OPERAȚIA DE IMPLANTURI MAMARE ÎN SEZONUL CALD

Chirurgia estetica este o industrie in plina expansiune. Conform unor statistici, in anul 2002-2003, Asociatia Britanica a Chirurgilor Plastici a efectuat putin peste 10.000 de proceduri. Zece ani mai tarziu, au efectuat 50.000 de interventii, cea mai frecventa fiind marirea sanilor. Tarile cu cele mai multe proceduri estetice efectuate sunt SUA, Brazilia, Japonia si Coreea de Sud, unde s-a constat ca mai mult de 60% dintre femei cu varsta de peste 30 de ani si 40% dintre femei cu varsta de pana la 30 de ani au optat pentru cel putin o procedura estetica.

De ce recurg oamenii la operatii estetice?

Exista o presiune din ce in ce mai mare pusa pe frumusete si tinerete, in special pentru femeile care inca sunt judecate dupa aparitie, cel mai frecvent la locul de munca. Mass-media promoveaza o multime de moduri prin care sa devii mai frumos si mai tanar, inclusiv imagini cu celebritati care arata tot mai “perfect”. Cultura noastra schimba, in acest fel, modul in care oamenii simt ca ar trebui sa arate, crezand ca vor fi mai fericiti si mai de succes daca se conformeaza cu aceste norme culturale.

Sigur, traim intr-o lume libera unde alegerea individuala este una informata. Oricine are capacitatea de luare a deciziilor, isi doreste si are un buget destinat unei interventii estetice, atunci aceasta decizie depinde doar el. Insa, efectul multor alegeri individuale este ca poate schimba perceptiile culturale pentru toata lumea. Daca majoritatea oamenilor opteaza pentru interventii estetice pentru a intarzia efectul imbatranirii, atunci vom avea asteptari diferite despre cum ni se pare ca ar trebui sa aratam in anii viitori.

Care este perspectiva persoanelor cu dizabilitati cu privire la toate acestea?

Ce se intampla cu “anormalul” atunci cand noul normal este supra-normal? Multe persoane au trasaturile fetei sau corpul departe de normele „ideale” ale frumusetii. Exista organizatii de caritate care ajuta oamenii cu defecte fizice, precum si campanii pentru o mai mare acceptare a acestor persoane in societate. In cazul celor care sufera de nanism, inafara de o tehnica foarte chinuitoare pentru lungirea membrelor, nu se poate face mare lucru in acest sens. Asadar, daca o persoana doreste sa se simta bine in corpul sau, trebuie sa ajunga sa accepte direnta sa de aspect. Acest lucru nu este deloc usor, de multe ori aspectul fizic poate duce la priviri deranjante sau sfidari in mod regulat.

Un lucru este, insa, cert. Oamenii te pot considera atractiv, chiar daca arati diferit. Lucrurile care ii fac pe ceilalti sa te placa, sunt in cea mai mare parte legate de personalitate – onestitatea, bunatatea, optimismul, usurinta de a purta o conversatie si mai ales simtul umorului. In mod paradoxal, s-ar putea chiar ca aceste persoane care sunt departe de normele “frumusetii”, sa fie mai fericite in corpurile lor cu defecte grave decat sunt altii cu defecte minore.

Tulburarea dismorfica corporala si operatiile estetice

Sondajele arata ca tinerii din toata lumea sunt din ce in mai nemultumiti de corpul lor. Spre exemplu, un studiu din 2013 realizat in Marea Britanie, a aratat ca o treime dintre copiii cu varste cuprinse intre 11-21 de ani erau nemultumiti de felul in care aratau si mai mult de un sfert dintre ei ar avea in vedere chirurgia estetica in anii urmatori.

Daca cineva se simte nemultumit de imaginea corpului sau, ar trebui sa i se ofere o rezolvare chirurgicala sau ar trebui sa fie ajutat sa isi rezolve nelinistile interioare? Exista o afectiunea psihologica numita Tulburare Dismorfica Corporala care este caracterizata prin preocuparea excesiva sau obsesia asupra unui defect fizic imaginar sau o anomalie fizica usoara. Persoanele cu tulburare dismorfica corporala nu isi pot controla gandurile negative si nu-i cred pe cei din jur cand acestia ii asigura ca nu este nimic neinregula cu aspectul lor fizic. Studiile arata ca aproximativ 10% dintre persoanele care opteaza pentru operatii estetice sufera de aceasta afectiune, iar interventia va fi ineficienta in cazul lor pentru a-i face sa se simta bine in propriul corp.

Corectarea unui defect cu ajutorul chirurgiei estetice este o solutie care iti poate schimba viata in bine atunci cand rezultatul iti reda increderea si esti multumit atunci cand te uiti in oglinda. Este foarte important sa alegi un chirurg estetician cu experienta, care sa te indrume pe parcursul intregului proces, sa iti inteleaga nevoile si sa realizeze cu succes schimbarea pe care ti-o doresti.

Alegerea chirurgului estetician potrivit

“O operatie estetica reusita, este una isesizabila. Rezultatul este unul natural, astfel incat persoana sa nu iasa in evidenta ci sa arate mai bine in raport cu aspectul sau unic.”

Multe persoane sunt adesea emotionate atunci cand viziteaza medicul estetician pentru prima data. Consultatia este, poate, cea mai importanta etapa, iar un medic bun te va face sa te simti in siguranta, inteles si va raspunde la toate intrebarile pe care le-ai putea avea. Experienta, rezultatele si abilitatea medicului estetician de a indruma pacientul catre un rezultat potrivit aspectului propriu, fac diferenta intre un medic estetician responsabil care cauta sa ofere o imbunatatire aspectului fizic al pacientului si unul care realizeaza interventii “standard”, unde indiferent de forma corpului sau trasaturile fetei se creeaza acelasi “tipar” pe care il vedem deseori pe canalele media.

Programeaza o consultatie pentru a discuta cu unul dintre cei mai buni si responsabili chirurgi esteticieni din Romania – Dr. Ovidiu Grecu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn