Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
  • Blog
  • by webdev
  • 17 iunie 2021
  • 214
  • 0

Operația de mărire a sânilor cu implant mamar este o călătorie progresivă unde există pași bine stabiliți de către medicul estetician și care trebuie urmați cu strictețe dacă îți dorești să obții cele mai bune rezultate posibile.

Una dintre provocările intervenției de augmentare mamară este poziția din timpul somnului. Dar de ce o poziție de somn corectă este atât de importantă după operația de implant mamar?

Dormitul pe spate după o intervenție la nivelul sânilor, fie că este vorba despre implant, lifting sau mamoreducție, este o necesitate ca operația să se vindece optim. Până când capsula și țesutul cicatricial natural care se formează în jurul implantului mamar s-au format complet, forma și poziția implanturilor sunt vulnerabile la orice presiune aplicată. Aceasta înseamnă că implanturile pot fi împinse într-o poziție pe care nu o doresti. Mai mult decât atât, excesul de presiune poate duce la sângerare, întinderi ale cicatricilor, poate provoca inflamare și dureri mai mari, prelungind recuperarea.

Poziția corectă în timpul somnului este pe spate. Se recomandă folosirea unei perne pe care să te sprijini pentru a avea o poziție usor ridicată a umerilor și a capului.

Există 2 motive principale pentru care trebuie să ai grijă la cum dormi după o intervenție la nivelul sanilor:

1. Dormitul pe spate previne acumularea excesivă de lichid și facilitează circulatia sângelui, prin urmare, te va ajuta să te vindeci mai repede.
2. Pentru ca implanturile să fie fixate corespunzător, pentru a nu se deplasa sau duce la alte complicații, trebuie evitată orice fel de presiune asupra sânilor. Din acest motiv, dormitul pe spate este cea mai potrivită poziție dupa operațiile de implant mamar, lifting sau mamoreducție.

De reținut este faptul că fiecare pacientă primește recomandări diferite, chiar dacă a fost operată de același medic sau are aceeși mărime de implanturi cu a altei paciente. Totul depinde de gradul de risc al fiecărei persoane în parte, în unele cazuri dormitul pe spate este recomandat pentru 4 săptămâni, în alte cazuri poate fi recomandat timp de cel puțin 6 săptămâni. Pentru ca rezultatul final să fie cel așteptat, este foarte important să urmezi sfaturile medicului tău estetician.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *