preloader
Sânii asimetrici pot fi corectați?

Sânii asimetrici pot fi corectați?

Sânii asimetrici pot fi corectați?

Cele mai multe dintre femei prezintă o ușoară asimetrie a sânilor, însă majoritatea nu o conștientizează, diferența dintre cei doi sâni fiind insesizabilă. Atunci când diferența de volum/ formă/ poziționare a sânilor nu este remarcabilă, poți trăi cu această afecțiune fără ca ea să te deranjeze în vreun fel, ignorând-o complet. Când sânii nu seamănă deloc ca mărime, formă sau poziționare, această afecțiune se poate transforma într-un real complex.

Astfel, ajungi în cabinetul medicului estetician. Da, corectarea sânilor asimetrici se poate face cu ajutorul diverselor intervenții, de la operația de implant mamar atunci când există o diferență de volum la cea de mastopexie când sânii au nevoie de repoziționare pentru a fi aproximativ la același nivel. În cazul anumitor paciente este nevoie să se intervină doar asupra unuia dintre sâni, fie pentru a-l mări pe cel mai puțin dezvoltat, fie pentru a-l micșora pe cel mai mare, încât asimetria să nu mai fie deranjantă.

Dar astfel de intervenții au rezultatul mult așteptat, sâni perfect identici? Se poate ca în urma unei intervenții de corectare a asimetriei sânilor, pacienta să aibă sâni perfect simetrici ca volum, formă, poziționare?

Asimetria mamară poate fi corectată?

În cadrul consultației, eu aleg întotdeauna să setez așteptări cât mai realiste și să fiu perfect sincer cu fiecare pacientă în parte: așa cum în natură nu găsești două jumătăți ale corpului unui om identice, la fel se poate întâmpla și în cazul unei intervenții de corecție a sânilor asimetrici, rezultatul final nu vor fi doi sâni perfect identici din toate punctele de vedere.

Deși este un subiect sensibil, informarea și conștientizarea sunt extrem de importante. Dacă te gândești la o astfel de intervenție, ia în considerare acest aspect, astfel încât în urma intervenției să nu fii dezamăgită. Cel mai probabil rezultatul va fi unul aproape perfect, asimetria majoră va dispărea (nu va mai fi atât de vizibilă), însă există posibilitatea ca aceasta să nu poată fi corectată 100%, rămânând o ușoară formă de asimetrie.

Asimetria este de cele mai multe ori o asimetrie a grilajului costal, asimetrie ce nu se poate rezolva pe cale chirurgicală și care va influența în mod permanent aspectul asimetric.

Multe dintre paciente vin la consultație cu dorința de a pune un implant mai mic în sânul mare și un implant mai mare în sânul mic, crezând că astfel va fi corectată diferența de volum, însă practica demonstrează că astfel de decizii duc doar la rezultate inestetice și la conturarea asimetriilor. Intervențiile de corectare a asimetriei sânilor sunt mult mai complexe de atât și depind în cea mai mare parte de corpul fiecărei persoane în parte. Și, bineînțeles, de deciziile pe care medicul le ia în timpul intervenției pentru a obține un rezultat cât mai bun.

Asimetriile majore ale sânilor POT FI CORECTATE cu ajutorul intervențiilor chirurgicale – implanturi mamare, lifting, mamoreducție, însă rezultatul NU va fi unul perfect simetric, dar asimetria va fi corectată suficient încât să nu mai fie deranjantă. În urma unei astfel de intervenții, va rămâne o asimetrie foarte ușoară, aproape insesizabilă, așa cum prezintă cele mai multe femei, însă fără a o conștientiza, genul de asimetrie cu care poți trăi, ignorând-o complet, fără să te deranjeze.

În cazul în care te aștepți la sâni perfect simetrici după o intervenție de corectare a asimetriei mamare, poți fi dezamăgită. Ceea ce trebuie să reții este faptul că asimetria majoră va dispărea, nu va mai fi vizibilă cu ochiul liber, însă dacă vei căuta cu atenție mici asimetrii, este posibil să le găsești.

În imaginile de mai jos vă prezint un caz de asimetrie de mărime și poziție a unor sâni lăsați. În astfel de cazuri, implanturile mamare sunt „personalizate”, mărimea ideală a fiecărui implant fiind stabilită în timpul intervenției, după ce au fost probate diferite mărimi și s-a găsit cea mai bună variantă care să diminueze diferența. În sânul drept a fost folosit un implant anatomic de 330 cc, iar pentru sânul stâng aceeași formă, dar 225 cc. Cu toate acestea, sânul cu implant mai mic este perceput ca fiind în continuare ușor mai mare. Rezultatul a rezolvat asimetria majoră, sânii sunt aproape perfect simetrici și nu mai au aspectul de sâni goi, lăsați, ci sunt fermi.

Despre ASIMETRIA MAMARĂ

Asimetria mamară sau asimetria sânilor este o dezvoltare disproporționată a sânilor, de la volum la formă, mărime sau poziție. Această afecțiune poate fi corectată cu diverse intervenții precum operația cu implanturi mamare, mastopexie, mamoreducție, rezultatul fiind un aspect îmbunătățit.

Tipuri de sâni asimetrici

Există mai multe tipuri de asimetrii la nivelul sânilor, fiecare dintre acestea putând fi rezolvate prin intervenții diferite:

  1. Sân căruia îi lipsește glanda mamară în totalitate (sân hipoplazic/ aplazic)
  2. Sâni foarte diferiți ca mărime
  3. Sâni cu forme diferite
  4. Sâni care nu sunt așezați la același nivel

Când apare asimetria sânilor?

Asimetria sânilor este o afecțiune care apare și se dezvoltă cel mai des în timpul adolescenței, atunci când are loc creșterea sânilor (8 – 13 ani) și corpul este într-o continuă schimbare. Toracele și glandele mamare se dezvoltă în același timp, astfel pot apărea diverse anomalii care nu dispar nici după perioada adolescenței. Asimetria sânilor se poate accentua, de asemenea, în timpul unei sarcini sau în perioada de alăptare.

Asimetriile mamare pot fi corectate, însă atunci când optezi pentru o astfel de intervenție, trebuie să ai întotdeauna așteptări realiste: asimetria majoră va fi corectată, însă tot va exista o ușoară asimetrie la nivelul sânilor.

Alege-ți specialistul cu grijă!

Ne revedem curând,
Dr. Grecu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn