preloader
Operatia de implant mamar – inainte si dupa sarcina

Operatia de implant mamar – inainte si dupa sarcina

Operatia de implant mamar – inainte si dupa sarcina

Multe dintre femeile care vin in cabinetul medicului estetician, cu dorinta de a obtine sanii mult visati, au intrebari despre ce presupune interventia de implant mamar dupa sarcina si la ce sa se astepte daca opteaza pentru implanturi mamare inainte de a ramane gravide.

Sarcina vine cu multe schimbari iar unele dintre acestea sunt mai putin placute, ceea ce poate fi descurajator pentru reprezentantele sexului frumos. Corpul nu se mai intoarce la forma sa dinainte de sarcina, iar sanii sufera adesea cele mai mari schimbari. Se pot micsora, lasa, acumula exces de grasime sau dezvolta vergeturi accentuate. De cele mai multe ori, aceste probleme nu se corecteaza de la sine chiar daca ai un stil de viata activ si sanatos. Acesta este motivul pentru care operatia de implant mamar dupa sarcina este astazi una dintre cele mai populare metode pentru recapatarea volumului si aspectului frumos al sanilor.

Implantul mamar inainte de sarcina

Momentul potrivit este un factor important de luat in calcul atunci cand intentionezi sa optezi pentru operatia de implant mamar. Decizia trebuie sa fie una cu adevarat informata pentru a inlatura orice preocupari legate de implanturile mamare si sarcina. Multe dintre paciente isi exprima dorinta de a ramane insarcinate in viitor si sunt usor ingrijorate de efectele pe care le-ar putea avea implanturile mamare inainte de sarcina.

Implanturile mamare impiedica alaptarea?

Implanturile mamare modifica modul in care sanii arata dar nu si modul in care acestia functioneaza. Majoritatea femeilor, fie ca au implanturi siliconice sau saline, pot alapta fara nicio problema. Exista insa cazuri in care alaptarea nu este posibila. Mentinerea capacitatii de a alapta este in mare masura dependenta de tehnica introducerii implanturilor.

Sarcina și alăptarea cu implanturi: sanii mei se vor lasa?

In ceea ce priveste sarcina cu implanturi mamare, apar doua intrebari frecvente legate de acest subiect:

  • Mi se vor lasa sânii după sarcină, chiar dacă am implanturi?
  • Va trebui să repet operația dupa ce cresc copiii?

Multe femei se intreaba daca alaptarea in sine este ceea ce provoaca lasarea sanilor, si este o intrebare foarte buna. Multe dintre studiile pe aceasta tema arata ca nu alaptarea este responsabila pentru lasarea sanilor, ci sarcina insasi.

Sarcina nu afecteaza implanturile mamare si nici vice versa. Modificarile hormonale din timpul sarcinii, cresterea in greutate si alaptarea duc la extinderea tesutului mamar, pielea se va intinde si implicit sanii tai isi vor pierde din fermitate. Dupa ce ai avut o sarcina cu implanturi mamare exista optiunea de lifting mamar care sa readuca sanul in pozitia ideala sau lifting si schimbare de implant mamar atunci cand ne dorim readucerea sanului in pozitia ideala dar si obtinerea unui volum mai mare.

Elasticitatea pielii este o trasatura individuala si depinde de numarul de sarcini, obiceiurile alimentare, fumatul, expunerea la soare pe parcursul vietii si alti factori. Modificarile fizice din timpul sarcinii sunt evidente iar schimbarea aspectului sanilor este, mai mult sau mai putin, inevitabila.

Cazuri schimbare implant mamar

Dr. Ovidiu Grecu – medic specialist in chirurgia estetica secundara a sanului.

Implantul mamar dupa sarcina

Sarcina poate schimba viata unei femei intr-o serie de moduri diferite, la fel si implanturile mamare. Iar ambele, din fericire, au o tendinta mare de a fi experiente pozitive.

La cat timp dupa nastere se recomanda operatia de implant mamar?

Sunt necesare cel putin 6 luni dupa incetarea alaptarii pentru a putea interveni chirurgical pentru operatia de implant mamar. Este nevoie ca organismul tau sa revina la normal in ceea ce priveste nivelul hormonal, sa ti se stabilizeze greutatea si nivelul de energie inainte de a te gandi la implanturi mamare imediat dupa sarcina.

Voi avea nevoie de lifting mamar, o mărire a sânilor cu implanturi sau ambele?

Lifting-ul sanilor si marirea sanilor sunt deseori confundate, acestea fiind doua interventii complet diferite. Augmentarea mamara (marirea sanilor cu implant mamar) este ideala pentru pierderea semnificativa a volumului sanilor dupa sarcina. In timp ce operatia de augmentare mamara cu implanturi siliconice restabileste volumul pierdut, nu schimba pozitia pe cavitatea toracica si nici nu indeparteaza excesul de tesut pentru redarea aspectului ferm si natural. Astfel, daca sanii sunt lasati dupa sarcina, implanturile mamare nu vor corecta acest lucru.

Pe de alta parte, operatia de lifting a sanilor este ideala pentru repozitionarea tesutului mamar, care la randul sau va restabili aspectul estetic al sanilor. Multe femei afirma ca, dupa nastere, pierd nu numai volumul ci si fermitatea. In acest caz, cea mai frecventa operatie este cea de implant mamar cu lifting, in acelasi timp. Combinatia celor doua interventii iti poate oferi sanii frumosi si fermi pe care ti-i doresti.

Operatia de ridicare a sanilor (lifting) sau cea de schimbare a implanturilor (chirurgia estetica secundara a sanului) necesita un plus de experienta si indemanare pentru un rezultat de exceptie.

Cazuri implant cu lifting

Alege un chirurg cu experienta in chirurgia sanului.

Sfaturi de recuperare pentru mamici ocupate

Una dintre cele mai mari provocari pentru orice mama care intentioneaza sa opteze pentru aceasta interventie chirurgicala, este procesul de recuperare in timp ce copiii au nevoie de ingrijire si atentie. Este imperativ necesar sa primesti asistenta non-stop pentru cel putin 24 de ore, in mod ideal 48 de ore, dupa interventia chirurgicala. Planifica-ti din timp cine va putea sta cu copiii in timpul operatiei si cine te poate conduce acasa si ajuta cu ceea ce ai nevoie la capitolul ingrijire.

Ca mama este normal sa vrei sa iti ridici copiii, sa ii tii in brate. Cu toate astea, va trebui sa rezisti tentatiei cel putin 3-4 saptamani de la operatie. Dupa interventia chirurgicala, medicul estetician iti va oferi instructiunile post-operatorii si este necesar sa urmezi aceste recomandari pentru a evita orice complicatii ar putea aparea datorita ridicarii de greutati in locurile unde s-a intervenit chirurgical.

Programeaza o consultatie

In cadrul unei consultatii vei discuta cu medicul estetician despre istoricul tau medical, ce te motiveaza pentru a face aceasta operatie si obiectivele pentru procedura implantului mamar. O parte din discutiile privind obiectivele includ elemente de baza precum dimensiunea implantului, modul in care sa te ingrijesti dupa interventie dar cuprinde discutii si despre alte planuri de viitor care ar putea afecta decizia de a avea implanturi. Pe langa faptul ca vei obtine informatii specifice si personalizate, aceasta discutie te va ajuta sa construiesti relatia optima medic-pacient pentru a lua cea mai buna decizie in cunostinta de cauza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn