preloader
Mamoreductia – o procedura care imbunatateste calitatea vietii

Mamoreductia – o procedura care imbunatateste calitatea vietii

Mamoreductia – o procedura care imbunatateste calitatea vietii

Mamoreductia (micsorarea sanilor) – estetica sau functionalitate?

S-ar putea sa te surprinda faptul ca una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate, gat si umeri este marimea si greutatea sanilor. Multe dintre paciente afirma ca simt imbunatatiri semnificative, din mai multe puncte de vedere, in urma interventiei de micsorare a sanilor.

Micsorarea sanilor, denumita si mamoreductie, adesea insotita de lifting mamar, presupune indepartarea excesului de grasime, tesut grandular si a pielii in exces pentru a obtine marimea si forma dorita. Operatia de mamoreductie este considerata una dintre procedurile cu cea mai mare rata de satisfactie din cadrul chirurgiei estetice, in ceea ce priveste confortul vietii. Conform unor studii, aproximativ 97% dintre femeile care au optat pentru miscorarea sanilor ar recomanda aceasta interventie si altora.

Principalele motive pentru care femeile opteaza pentru operatia estetica de micsorare a sanilor, includ:

  • Durere de umeri si gat care, din cauza tensiunii, provoaca migrene
  • Dureri cronice de spate
  • Dificultati in practicarea activitatilor sportive
  • Limitari in alegerea imbracamintei si lenjeriei intime
  • Probleme posturale și scheletice cauzate de greutatea sanilor

Avand sanii mari si grei inseamna ca suporti o greutate suplimentara pe piept, ceea ce poate provoca disconfort fizic si incordare. Uneori poate afecta relatiile sociale si interpersonale, unde unele femei isi regasesc sanii in centrul atentiei si comentariilor nedorite. Sanii mari pot provoca, de asemenea, o serie de alte probleme precum eruptii cutanate, infectii sau cicatrizarea permanenta a pielii de pe umeri datorita tensiunii prea mari.

Toate acestea contribuie in luarea deciziei pentru interventia chirurgicala de mamoreductie. Diferite studii arata ca pacientele care au optat pentru operatia de mamoreductie nu numai ca au simtit ameliorari ale durerilor de pana atunci, dar au descoperit ca somnul este mai odihnitor si ca pot face excercitii fizice simtindu-se mult mai confortabil.

Cazuri schimbare implant mamar

Dr. Ovidiu Grecu – medic specialist in chirurgia estetica secundara a sanului.

Ce implica operatia de mamoreductie si care sunt riscurile?

Este important sa retii ca, in timp ce interventia de mamoreductie este o modalitate exceptionala de a imbunatati dimensiunea si aspectul sanilor, fiecare interventie chirurgicala este diferita iar rezultatele estetice difera de la un chirurg la altul. Cel mai bine este sa mergi la consultatie cu mintea deschisa si asteptari realiste despre ceea ce se poate obtine. Acest lucru este valabil in special pentru cazurile in care sanii prezinta asimetrii insemnate sau granuloame de mari dimensiuni.

Inainte de a opta pentru operatia de micsorare a sanilor, analizeaza modul in care te identifici cu sanii tai si cum ii percepi ca parte a corpului tau. Apoi, ia in considerare ideea despre modul in care te vei simti cu adevarat cu sani mai mici. Chiar daca majoritatea pacientelor se simt mai libere si mai fericite cu o marime mai mica a cupei, unele femei considera ca este o provocare sa te reidentifici ca cineva care nu are sanii mari.

Operatia de mamoreductie este o interventie mai usoara decat probabil isi imagineaza orice pacienta. Durerea asociata cu operatia de micsorare a sanilor este mai mica si timpul de recuperare mai scurt decat in cazul altor interventii estetice a sanului.

Printre riscurile operatiei de mamoreductie, se regasesc:

  • Modificari temporare sau permanente in sensibilitatea mamelonului
  • Durere postoperatorie, infectie sau sangerare
  • Riscul de a nu putea alapta

Mamoreductia efecteaza alaptarea?

Majoritatea dintre pacientele care opteaza pentru operatia de micsorare a sanilor pot alapta dupa aceasta interventie chirurgicala, este necesar insa sa iei in considerare acest aspect si sa discuti cu medicul tau estetician. Chiar daca riscul de a nu putea alapta este destul de redus, poate interfera cu procesul de alaptare, din acest motiv interventia de mamoreductie nu este recomandata viitoarelor mamici.

Programeaza o consultatie

Daca iti doresti sa afli mai multe despre operatia de mamoreductie, programeaza o consultatie pentru a discuta despre dorintele si asteptarile pe care le ai cu dr. Ovidiu Grecu – medic primar in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn