preloader
Chirurgia secundara a sanului – schimbarea implanturilor mamare

Chirurgia secundara a sanului – schimbarea implanturilor mamare

Chirurgia secundara a sanului – schimbarea implanturilor mamare

Ce este chirurgia secundara a sanului?

Operatia de implant mamar sau operatia-vedeta a devenit in ultimii 30 de ani, la nivel global, din ce in ce mai frecventa. Din acest motiv, chirurgia secundara este la mare cautare, fiind o necesitate in randul pacientelor care au suferit modificari ale sanilor odata cu trecerea timpului sau nu sunt multumite de rezultatele estetice.

Atunci cand se opteaza pentru o operatie de marire a sanilor, ultimul lucru pe care pacienta il are in minte este urmatoarea operatie – chirurgia secundara. Este de retinut, insa, ca implanturile mamare nu sunt o investitie pe viata, cele mai multe dintre acestea avand o garantie de 10 ani. Datorita naturii implanturilor, operatia secundara va aparea la un moment dat ca o necesitate in viata pacientei. Este perfect de inteles ca aceste situatii  pot duce pacienta intr-o stare de agitatie, de frica atunci cand viziteaza cabinetul chirurgului estetician pentru a discuta despre a doua operatie. Rolul chirurgului estetician devine astfel unul mult mai complex decat acela de a opera, avand in primul rand rolul de a informa corect pacientul, de a-l linisti si de a gasi solutiile potrivite pentru un rezultat de succes.

In experienta sa de peste 20 de ani, in toate cazurile indiferent de cat de complexe au fost, Dr. Ovidiu Grecu alaturi de echipa, a reusit sa readuca starea pacientilor intr-o sfera de normalitate, de multumire. Adica, sa puncteze doua aspecte foarte importante din viata unui pacient: acela de a avea un confort al vietii si multumire de sine atunci cand se priveste in oglinda.

Chirurgia secundara este intotdeauna mai dificila decat o prima operatie de marire a sanilor, din mai multe motive. In primul rand, datorita tesutului cicatrizat este mai dificil de obtinut un rezultat estetic perfect la fel si in cazul tesuturilor intinse sau ale modificarilor anatomice survenite in urma implanturilor anterioare. Din aceste motive, chirurgia secundara este mai costisitoare decat o prima operatie de augmentare mamara. Un alt aspect notabil este atitudinea pacientului fata de o noua operatie, prezentandu-se la cabinet mai temator si mai deziluzionat decat este un pacient care se afla pentru prima data in cabinetul chirurgului estetician. Lipsa unei comunicari eficiente intre medicul chirurg si pacient este un mare impediment in intelegerea clara din partea pacientului asupra riscurilor normale asociate operatiei de marire a sanilor. Acest lucru creeaza de cele mai multe ori asteptari nerealiste, ceea ce inseamna ca pacientul este mult mai probabil sa fie nemultumit de rezultaltul interventiei chirurgicale.

Care sunt motivele care determina schimbarea implanturilor mamare?

Chirurgia estetica este o chestiune serioasa care implica corpul tau, de aceea este esential sa gasesti un medic pregatit, cu studii acreditate, intr-o clinica unde ingrijirea pacientului este primordiala. Din nefericire, odata cu cresterea solicitarilor de implant mamar a crescut si numarul medicilor care nu au acreditarile necesare pentru a efectua in mod corect interventiile chirurgicale sau pentru a gestiona posibile complicatii. Prin urmare, numarul pacientelor nemultumite de rezultatele estetice dar si a celor care prezinta complicatii, se afla de asemenea in crestere.

  • Probleme legate de aspect – nemultumire cu privire la rezultatele estetice a primei operatii
  • Modificarea aspectului sanilor dupa nastere, ingrasare/slabire brusca sau modificari legate de inaintarea in varsta
  • Dorinta de implanturi mai mari – operatie secundara pentru modificarea dimensiunii implanturilor
  • Contractura capsulara – poate fi cauzata de mai multi factori, pe implant integru sau spart
  • Trecerea de la implanturi saline la implanturi cu silicon

Chirurgia secundara a sanului prezinta un grad foarte ridicat de dificultate, datorita tesutului cicatricial, anatomiei modificate si adesea lipsei de “material” – extrem de important in procesul de reconstructie după schimbarea implanturilor mamare. Pacientii se prezinta afectati emotional si se tem de o noua interventie. Alteori, pacientii pot suferi de unele tulburari psihologice care sa duca intocmai la solicitarea a cat mai multe interventii chirurgicale.

Dr. Ovidiu Grecu, in chirurgia secundara a sanului.

Daca esti in cautarea unui chirurg estetician, specializat in chirurgia secundara a sanului dr. Ovidiu Grecu este o alegere foarte buna. Are o experienta de peste 20 de ani in chirurgia plastica si estetica, cu peste 4000 de interventii chirurgicale din care aproximativ 2000 de interventii doar pe chirurgia estetica a sanului. Preocuparea lui pentru sanatate inainte de toate, este primul chirurg estetician din Romania care a adus in dezbatere si a scris despre conceptul de ”chirurgie estetica responsabila“, si experienta indelungata sunt atuurile pe care dr. Ovidu Grecu se bazeaza pentru a obtine rezultatele excelente dorite de pacientele sale, inclusiv in cazurile de chirurgie mamara secundara, gasind solutii acolo unde alte opinii medicale nu le intrevad.

Dr. Ovidiu Grecu este recunoscut pentru simtul sau estetic foarte dezvoltat in care aspectul natural, limitele impuse de fizionomia pacientei si dorintele acesteia sunt armonizate, astfel incat rezultatele estetice obtinute sa o multumeasca pe deplin. Alaturi de echipa sa sunt dedicati conferirii unui aspect frumos, natural sanilor si redarii increderii in sine.

Alege cu atentie chirurgul pentru ca o astfel de operatie vine cu multe provocari la care un estetician nepregatit nu va face fata iar rezultatele vor fi nesatisfacatoare. Daca treci prin necazurile unei operatii nereusite de implant mamar sau daca te confrunti cu diferite probleme cauzate de o operatie mai veche de marire a sanilor, dr. Ovidiu Grecu este o alegere foarte buna, expertiza sa calificandu-l sa iti ofere raspunsuri la intrebarile care te framanta si te poate ajuta cu adevarat sa alegi ce este cel mai bine pentru tine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn