preloader
Labioplastia – interventia estetica despre care nu se vorbeste

Labioplastia – interventia estetica despre care nu se vorbeste

Labioplastia – interventia estetica despre care nu se vorbeste

Labioplastia este o operatie estetica despre care nu prea se discuta, dar este deseori solicitata. Este una dintre procedurile cu cel mai inalt grad de satisfactie in randul pacientelor, care afirma ca a avut un impact pozitiv imediat asupra psihicului si increderii in sine.

Interventia chirurgicala de labioplastie consta in reducerea dimensiunilor labiilor mici. Aceasta operatie nu este recomandata varstei sub 18 ani, deoarece labiile continua sa se dezvolte dincolo de pubertate, pana la varsta adulta timpurie.

Ce presupune operatia de labioplastie?

Labioplastia este considerata o procedura ambulatorie, nu este necesara spitalizarea, se poate merge acasa in aceeasi zi. Interventia dureaza aproximativ 1-2 ore si se poate realiza fie sub anestezie generala, fie cu un mix de anestezie locala cu sedare.

In timpul operatiei, medicul chirurg va reduce dimensiunile labiilor bici, inlaturand plusul de piele cu ajutorul bisturiului sau laserului.

Recuperarea dupa operatia de labioplastie

Se recomanda intre 1-2 saptamani de repaus, timp in care trebuie purtate haine cat mai lejere. Pentru ameliorarea durerilor sunt potrivite baile cu apa calda sau o solutie salina, dar si compresele cu gheata pentru a evita inflamarea zonei.

Pana cand interventia nu este complet recuperata, va trebui:
– Sa pastrezi zona intima curata, ferita de bacterii
– Sa porti haine lejere pentru a evita iritarea
– Sa eviti actul sexual timp de aproximativ 6 saptamani
– Sa eviti activitatea fizica timp de 6 pana la 12 saptamani
– Sa folosesti prosoape sanitare in loc de tampoane timp de cateva saptamani

Urmeaza sfatul medicului! Chirurgul tau iti poate oferi recomandari specifice, fiecare caz avand nevoi unice.

Efecte secundare

Este normal ca dupa operatia de labioplastie sa apara dureri, vanatai si inflamari, pana la 2 saptamani de la interventie. In acest timp, mersul la toaleta poate fi, de asemenea, incomod. Medicul tau iti va prescrie analgezicele potrivite pentru ameliorarea durerilor.

Operatia de labioplastie poate duce, ocazional, la:
– Sangerare
– Infectare
– Cicatrici
– Sensibilitate redusa a organelor genital.

Vara îți dorești mai mult ca niciodată ca tenul tău să arate impecabil, cu sau fără machiaj. Multe dintre femei renunță la ma

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn