preloader
Intervențiile estetice, la căutare și în rândul bărbaților

Intervențiile estetice, la căutare și în rândul bărbaților

Intervențiile estetice, la căutare și în rândul bărbaților

În timp ce barbații constituie aproximativ 10% dintre toți pacienții care beneficiază de operații estetice, acest număr crește în fiecare an. Tot mai mulți bărbați solicită atât operații estetice chirurgicale cât și tratamente non-chirurgicale pentru față și corp.

Dintre operațiile estetice chirurgicale, cele mai frecvent realizate de către bărbați sunt rinoplastia (chirurgia estetica a nasului), blefaroplastia (remodelarea chirurgicala a pleoapelor), lipoaspirația și ginecomastia (reducerea pieptului masculin).

Păstrarea unui aspect tânăr nu este important doar în rândul femeilor, ci și a barbatilor, astfel că procedurile non-chirurgicale au devenit, de asemenea, mai solicitate în rândul bărbaților. Cele mai frecvente dintre acestea sunt tratamentele de rejuvenare facială cu acid hialuronic, injecțiile cu toxină botulinică și mezoterapie facială cu microneedling.

Injecțiile cu toxină botulinică au înregistrat cea mai rapidă creștere dintre procedurile non-chirurgicale cu efect de întinerire. Aceste injecții sunt aproape nedureroase, necesită un timp minim de recuperare iar rezultatele durează aproximativ 4 luni. Reprezintă solutia perfectă: o intervenție minim invazivă cu efect imediat care reduce sau elimină ridurile profunde de pe frunte, dintre sprâncene sau din jurul ochilor.

De ce apelează din ce în ce mai mulți bărbați la intervenții estetice?

Cererea crescută a interventiilor estetice în rândul bărbaților, poate fi atribuită partial dezvoltării tehnologiei și îmbunătățirii tehnicilor. Tehnologiile și tehnicile moderne permit obținerea unor rezultate mai naturale, durere redusă și recuperare mai rapidă. Barbații care au evitat până acum procedurile de chirurgie estetică din cauza fricilor legate de eventuale cicatrici, durere sau timp lung de recuperare, acum pot reconsidera lucrurile.

Un alt factor care influențează această decizie este stigma redusă din jurul subiectului ca un bărbat să aibă o operație estetică. În urmă cu 10-20 de ani, majoritatea celor care optau pentru o intervenție estetică, o făceau în secret. În acea vreme, barbații erau mai reținuti cu privire la acest aspect decât femeile. Astăzi, suntem mai deschiși și mai liberi ca oricând în a decide pentru noi care este aspectul pe care îl dorim. Bărbații se simt mai confortabil să discute cu alte persoane despre operații estetice, făcându-i mai dispuși să încerce aceste proceduri. Lucru este valabil în special atunci când vorbim despre proceduri mai puțin invazive precum injecțiile cu Botox sau tratamente de reîntinerire.

Există o dorință mai mare a bărbaților de a arăta mai bine.

Este adevărat că exista o dorință mai mare a bărbaților de a arăta mai bine, astfel că sunt mai preocupați de aspectul lor. Bărbații au devenit mai atenți la îngrijirea personală, modă și alte lucruri concepute pentru a arăta mai bine.

Societatea, poate de asemenea să influenteze sau să facă presiuni asupra “corectării” unor “defecte” legate de fizic. Nu este un lucru neobișnuit ca un bărbat să opteze pentru o procedură estetică pentru a-și îmbunătăți viața personală și profesională. Unii bărbați sunt de părere că, pe măsură ce competiția de la locul de muncă crește, este necesar să arate mai bine, mai tineri. Afluxul de bărbați mai tineri la locul de muncă poate face presiune pe cei mai în vârstă, stârnindu-le dorința de a arăta mai tineri. Există, de asemenea, o latură importantă ce ține de estetică în lumea afacerilor.

După cum se poate observa, există o varietate de factori care contribuie la creșterea numărului de bărbați care aleg să realizeze proceduri chirurgicale și non-chirurgicale. Tehnicile și tehnologiile îmbunătățite, presiunea profesională și personală crescută pentru a arăta mai bine sau mai tânăr dar și “acceptarea” de către societate. Nu ar fi surprinzător dacă numărul bărbaților care aleg aceste proceduri va deveni un sfert din totalul procedurilor de chirurgie estetică, în următorii 5 ani.

Alege-ți chirurgul estetician cu grijă!

Programează o consultație cu Dr. Ovidiu Grecu – medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, pentru a găsi cele mai bune soluții pliate pe dorințele tale.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn