Chirurgie si tehnici de volumetrie faciala
Barbia dubla

Interventiile de remodelare a zonei gatului si decolteului au rolul de a intari, redrapa pielea laxa si de a oferi fermitate pielii si muschilor din jurul gatului si de sub barbie prin intarirea sistemului musculoaponevrotic superficial, in vederea obtinerii unor linii maxilare mai bine definite si un tonus mai tanar al fetei, gatului si decolteului.

Lifting-ul gatului isi dovedeste utilitatea in cazul persoanelor ce au dezvoltat “ gusa”, barbie dubla, grasime in exces sau prea mult tegument la nivelul gatului. Interventiile de intindere a gatului si fetei altereaza si modifica nu doar straturile adipoase si tegumentul, ci si straturile superficiale de muschi, fascii si conexiuni musculare faciale.

Un lifting al gatului are un target mai specific decat un lifting facial, de aceea uneori lifting -ul gatului mai este numit si minilifting.

Gatul este o zona extrem de vizibila a corpului ce pare sa fie destul de greu de ascuns o data ce capata un aspect inestetic, mai ales in anotimpul cald. Anumite trucuri de machiaj sau o esarfa trendy pot ascunde anumite imperfectiuni ale conturului maxilar si al gatului, insa acest lucru nu schimba deziluzia si frustrarea posesorului.

Scopul operatiei de lifting este de a intinde pielea, de a reduce surplusul ei, de a oferi precizie conturului barbiei si de a elimina surplusul adipos de sub ea si din lateralele ei.