Chirurgie si tehnici de volumetrie faciala
Riduri de marioneta si codul de bare

Cand va apropiati de 40 de ani, pot aparea ridurile “marionetei” datorita prolabarii generalizate a tegumentului. Ridurile periorale – in jurul buzelor – se datoreaza factorilor genetici, contractiilor si relaxarilor repetate ale musculaturii, retractiei gingivale, expunerii la soare, pierderii de colagen si elastina si scaderii estrogenemiei. Regiunea adiacenta buzei superioare este cea mai afectata, mai ales la fumatori.

Acestea sunt liniile care coboară de la colțurile gurii spre bărbie. Ridurile din jurul gurii îi pot face chiar și pe oamenii veseli, pozitivi în general, să arate triști sau plictisiți. O expresie facială tristă sau îngrijorată dispare când aceste linii sunt umplute cu acid hialuronic și veți obține o expresie de bunădispoziție.

Gura este centrul atentiei cand interactionam cu ceilalti! Este expusa imbatranirii din cauza factorilor externi: soare, vant dar si pentru ca o folosim zilnic sa radem, sa vorbim si sa transmitem emotii. Fiind un element central al fetei orice modificare este usor sesizabila. Din punct de vedere al rapoartelor estetice ale fetei, trecerea timpului determina aparitia unor riduri verticale la nivelul buzei superioare (codul de bare) mai ales la fumatoare, o cadere a colturilor gurii si o pierdere a plenitudinii si a volumului buzelor.


Efectul unui filler se poate observa imediat cu finalizarea procedurii de injectare deşi rezultatul final este cel obţinut după 2 saptamani, timp necesar pentru acidul hialuronic sa retina apa si sa expandeze, moleculele obtinute actionand ca niste mici caramizi biologice capabile sa sustina straturile superficiale ale pielii, aspectul devenind mult mai neted.