Chirurgie si tehnici de volumetrie faciala
Consultatia
Consultatiile preoperatorii in cadrul chirurgiei estetice reprezinta un timp esential si delicat atat pentru chirurgul plastician cat si pentru viitorul pacient.In timpul consultatiei se creaza echipa medic pacient si  se va pune baza viitorului plan terapeutic in functie de dorintele dumneavoastra si ajutat de sfatul si experienta specialistului, astfel incat rezultatul final sa fie cel la care visati.
Planul chirurgical va fi individualizat pentru a se adresa nevoilor si obiectivelor personale.
 

La ce sa va asteptati
Consultatia initiala va decurge ca o discutie libera in care chirurgul plastician va va informa despre caracteristicile interventiei de chirurgie estetica pe care o solicitati precum si despre posibilele alternative sau asocieri de procedee terapeutice. Veti primi raspunsuri detaliate asupra problemelor care va preocupa si veti fi informat asupra algoritmului terapeutic de la inceput si pana la recuperarea finala.
In continuare, veti informa chirurgul plastician asupra posibilelor probleme de sanatate si vi se va efectua un examen clinic general si al zonelor de interes.
Vi se vor prezenta cazuri similare cu al dumneavoastra inainte si dupa operatie ajutandu-va astfel sa aveti o imagine cat mai corecta asupra viitorului rezultat.

Anestezia
In general, pentru siguranta si comfortul dumneavoastra, interventia de chirurgie plastica se realizeaza sub anestezie generala. In cazuri selectate este posibila folosirea anesteziei locale asistate.

Interventia chirurgicala
Interventia se va desfasura in sala operatorie complet dotata si in conditii chirurgicale stricte.
Cicatricile care vor rezulta sunt mici, ascunse si nu pun probleme din punct de vedere estetic.

Posibile complicatii
In general, in conditiile in care interventiile de chirurgie plastica sunt efectuate in conditii operatorii adecvate, de catre un chirurg plastician cu experienta, complicatiile dupa sunt rare si de obicei minore.

Revenirea la normal
Dupa operatie veti purta un garment special  sau o bustiera alese pentru dumneavoastra inainte de interventie, impreuna cu chirurgul plastician in functie de operatia estetica la care va supuneti.. Durata recomandata este intre 3-6 saptamani.
Mobilizarea se va incepe cat mai curand, activitatile obisnuite fiind posibile dupa 24-72 ore, in functie de amploarea interventiei. Activitatea de birou se poate relua dupa 5-7zile iar cele solicitante fizic dupa aproximativ 1 luna.
Discomfortul local poate fi minim sau accentuat, in functie de sensibilitatea personala . Daca este cazul , in primele zile medicatia antialgica va fi administrata sub controlul medicului plastician si anestezist.
Efectul interventiei este vizibil dar rezultatul final apare in timp.

Planifica-ti operatia
Interventie chirurgicala estetica ce se realizeaza in conditii de programare.
Daca va ajuta aveti posibilitatea de a fi insotita de cineva apropiat inainte si dupa operatie.
Rezolvati-va problemele curente pentru a beneficia de o perioada relaxanta in timpul recuperarii.
Inainte de operatie nu mai mancati si nu mai beti nimic incepand cu ora 00:00
Renuntati la folosirea medicamentelor pe baza de aspirina si a anticonceptionalelor.
Perioada menstruala este de evitat.
Se recomanda reducerea fumatului.
Expunerea la soare este interzisa pana la disparitia completa a echimozelor
Veti putea face dus din a doua sau a treia zi.
Alte indicatii le veti primi de la chirurgul plastician care a efectuat  operatia in functie de zona unde sa actionat chirurgical.